Denizden 1 milyar TL ciro çıkaracak

Güncelleme Tarihi:

Denizden 1 milyar TL ciro çıkaracak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2022 07:00

Carrefoursa, Türkiye’de kişi başı su ürünleri tüketimini çok daha yukarılara çıkarmayı, 2023 ve sonrasında da Türkiye’nin en iddialı balık perakendecisi olmayı sürdürmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Bu alanda yatırımlarını sürdüren şirketin CEO’su Kutay Kartallıoğlu, özellikle su ürünleri ve balık konusunda kendi sektörlerinin lideri olduklarını ve Türkiye’nin en büyük balık perakendecisi konumunda bulunduklarını aktardı. İstanbul’da gerçekleşen basın toplantısı kapsamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Kartallıoğlu, 2022 itibarıyla balık satışı yaptıkları market sayısını 405’e çıkardıklarının altını çizerek şu şekilde konuştu:

30 MİLYON TL YATIRIM

“Balık konusunda yatırımları sürdürüyoruz. En son İzmir ve Antalya’da 2 yeni su ürünleri depomuzu açtık. Gebze’deki depomuzla birlikte toplam 3 su ürünleri depomuzdan müşterilerimize yıl boyunca doğru kalitede balığı doğru fiyata sunuyoruz. Bugüne kadar yaptığımız 30 milyon TL’lik yatırım ve bu alandaki 400 uzman çalışanımızın katkısıyla çok iyi bir sezon geçiyoruz. Geçtiğimiz yıla oranla bu alanda büyümemiz bu yıl yüzde 120’yi aştı. Balıkta 2022’yi 1 milyar TL ciro ve 12 bin ton satış ile kapatmayı hedefliyoruz. 2023 ve sonrasında da Türkiye’nin en iddialı balık reyonuna sahip gıda perakendecisi olmayı sürdüreceğiz.”

Haberin Devamı

YILLIK TÜKETİM 6 KG

“TÜİK verilerine göre, Türkiye’de kişi başı su ürünleri tüketimi yıllık 6 kg civarında. Oysa Avrupa’da bu rakam 22 kg’a kadar çıkıyor. Hedefimiz bu sağlıklı gıdaya güvenilir bir şekilde ve doğru fiyatlandırma ile erişimi arttırmak; Türkiye’nin balık tüketimini çok daha yukarıya taşımak. Balık tüketimini arttırabilmenin yolu 12 ay boyunca sürdürülebilir üretimden geçiyor. Bu vesileyle üreticilerle işbirliği yaparak sürdürülebilir fakat kontrollü bir üretim yaptırıyoruz. Kontrollü üretim adına hem balıklarda hem suda sürekli olarak kimyasal kalıntı miktarlarını veya mikrobiyolojik değerleri denetliyoruz. Bunların yanı sıra periyodik denetimler gerçekleştiriyoruz.”

KADIN USTALAR PROGRAMI

“Sürdürülebilirlik bizler için sadece çevreden ibaret değil” diyerek sözlerini sürdüren Kartallıoğlu, “Cinsiyet eşitliği de çok önemli. Balık alanında yaptığımız yatırımların en önemlilerinden biri de kadın balıkçılarımıza yaptığımız yatırım. Hayata geçirdiğimiz kadın ustalar programı ile kadınların farklı meslek alanlarında istihdam edilmelerini sağlıyoruz. Hedefimiz 3 yıl içinde balık reyonlarını daha fazla kadın çalışana teslim etmek” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!