DASK'ta teminat iki katına çıkarıldı

Güncelleme Tarihi:

DASKta teminat iki katına çıkarıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2023 13:04

Zorunlu Deprem Sigortası azami teminat tutarı 1 Ocak’tan itibaren geçerli olmak üzere iki katına çıkartılarak, 1 milyon 272 bin TL’ye yükseltildi. Yapılan düzenleme ile sigorta bedeli hesabına esas metrekare bedelleri de hem betonarme hem diğer konutlar için iki katına çıkartılmış olup, Şubat ayından itibaren ise her ay Üretici Fiyat Endeksi’ne göre artırılacak

Haberin Devamı

Zorunlu deprem sigortasında, sigorta ve inşaat sektörlerindeki değişen koşullara ve yeniden yapım maliyetlerine göre sigorta bedeli hesabına esas metrekare bedelleri yeniden tespit edildi.

Bununla uyumlu olarak azami teminat tutarı da güncellenmiş, azami teminat tutarı 640.000 TL’den 1.272.000 TL’ye yükseltildi. Sigorta bedeli hesabına esas metrekare bedeli betonarme konutlar için 3.016 TL’den 6.000 TL’ye, diğer konutlar için 2.080 TL’den 4.000 TL’ye çıkartıldı.

Aralık ayında Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yapılan düzenlemeyle birlikte, zorunlu trafik sigortası primlerinin 2024 yılı Mayıs ayından itibaren hasar maliyet endeksine göre güncellenmesine yönelik düzenleme yapılmıştı. Kurum olarak şimdi de Zorunlu Deprem Sigortasında değişen ekonomik koşullar nedeniyle hak sahiplerinin menfaatlerinin korunması amacıyla primlerin ve teminatların aylık olarak enflasyonla güncellenmesi sağlanarak, primlerin ve teminatların yıl içerisinde değer kaybetmesi önlenmiş, tarife oranları da güncelledi.

Zorunlu Deprem Sigortası poliçe sayısı 2023 yılında 11,7 milyona (yüzde 59 sigortalılık oranı) ulaşmış olup, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde bugüne kadar zorunlu deprem sigortası kapsamında sigortalılara yaklaşık 35 milyar TL ödeme gerçekleştirildi. Yeni tarife düzenlemesi ile, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu sigortalıları deprem nedeniyle yaşanabilecek zor günlerde daha da güçlü bir şekilde desteklemeye devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!