Burs verirken ‘seçmeyelim’ kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Burs verirken ‘seçmeyelim’ kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2024 07:00

Türk Eğitim Vakfı (TEV) Türkiye’nin seçimlere odaklandığı bir dönemde hayatta bazı konularda seçim yapmamak gerektiğine dikkat çeken bir kampanyaya imza attı.

Haberin Devamı

Vakıf, her yıl yüz binlerce öğrenciden burs başvuru geldiğini ancak kaynaklar yetersiz olduğu için seçim yapmak zorunda kalındığını ifade ederek imkânı olan herkese bağış çağrısı yaptı.  ‘Seçmeyelim’ adındaki kampanya için bir de, “Ülkemizin başarılı gençleri okumak istiyor. Okutmak ister misin” başlıklı bir film hazırlandı.

Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Banu Taşkın, “Başarılı öğrenciler arasından seçim yapmak, en zoru. Beş öğrenciden en az üçü eğitimini yarıda bırakma riski ile karşı karşıya kalıyor. Oysa başarılı öğrenciler, pırıl pırıl gençler okumak istiyor. Biz artık seçim yapmak zorunda kalmak istemiyoruz. Başarılı öğrenciler arasından seçmeyelim, hepsini okutabilelim istiyoruz. Bu noktada da daha fazla destekçiye, düzenli bağışçıya ihtiyacımız var” dedi. 

Haberin Devamı

Bu yıl 107 binden fazla öğrenci burs başvurusunda bulundu ancak sadece 5 bin öğrenciye burs verilebildi. Halen 17 bin 700 üniversite öğrencisi TEV’den burs alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!