Bayram öncesi çikolata ve şekerleme hakkında tüketicilere tavsiyeler

Güncelleme Tarihi:

Bayram öncesi çikolata ve şekerleme hakkında tüketicilere tavsiyeler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2023 11:01

Türkiye’deki hediyelik ve ikramlık çikolata ve şekerleme tüketimi hakkında ayrıntılı bilgiler paylaşan Ülker Pazarlama Üst Yöneticisi (CMO) Mustafa Kabakçı, Marmara Bölgesi’nin hediyelik ve ikramlık çikolata satışlarında yüzde 30,8 ile ilk sırada yer aldığını söyledi.

Haberin Devamı

Mustafa Kabakçı, “Ramazan Bayramı’nda her yıl olduğu gibi Marmara bölgesi yüzde 34, İç Anadolu yüzde 21 ile en yoğun ikramlık çikolata tüketen bölgeler oldu, bu bölgeleri sırasıyla Ege, Doğu ve Güneydoğu Anadolu yüzde 13’er, Akdeniz yüzde 12 ve Karadeniz yüzde 6 ile takip etti. En fazla ikramlık şekerleme ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nde tüketildi.  Yüzde 31’lik payla Doğu ve Güneydoğu Anadolu yine bu listede zirvede yer alırken bu bölgeleri sırasıyla Marmara yüzde 22, İç Anadolu yüzde 19, Ege yüzde 12, Akdeniz yüzde 11 ve Karadeniz yüzde 5 ile takip etti.” dedi.

İkramlık çikolata ve şekerleme hakkında tüketicilere tavsiyeler:

Bayramlık çikolata ve şekerlemelerin saklama koşulları da çok önemli. İkramlık şekerlemelerin 30 derecenin altında, oda şartlarında, güneş görmeyen serin ortamda saklanması gerekiyor.

Haberin Devamı

Çikolata ambalajı ürünün nefasetini koruması ve yeme deneyimi açısından önemli bir unsur. Ambalaj ürünü çok iyi kapatmalı ve sarmalı, hava ve ışığa maruz kalmasını engellemeli.

Çikolatada bulunan kakao yağı çok özel ve hassas kristal bir yapıya sahip, bu yüzden 18-22 derecede serin, sıcak ve nemden uzak bir ortamda saklanması önemli. Buzdolabında muhafaza edilmemelidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!