'Balık fiyatlarında düşüş gelecek haftalarda olur'

Güncelleme Tarihi:

Balık fiyatlarında düşüş gelecek haftalarda olur
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2021 07:00

Karadeniz’de geçen yıl Zonguldak açıklarında palamut ve hamsi avlayarak Türkiye’nin dört bir yanına dağıtan balıkçılar, 1 Eylül’de başlayan yeni sezonun ilk günlerinde henüz istedikleri oranda balıkla karaya dönemedi. Balıkçılar, deniz suyunun soğumasıyla balığın bollaşacağını düşündüklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Zonguldak Balıkçı Pazarı´nda az miktardaki hamsi 40 TL, istavrit 25 TL’den sunuldu. Balıkçı Bayram Yılmaz, balığın bollaşmasıyla tezgâhlarda fiyatların gelecek haftalarda düşmesini beklediklerini söyledi. Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ergün Kayhan da “Kıyı balıkçıları ufak tefek palamut ve torik aldılar ama halka yansıyacak balık değildi. Palamut balığı şu an zayıf görünüyor. İnşallah 15 Eylül’den sonra balığın bollaşmasını bekliyoruz. balık şu an tezgâhlarda pahalı başladı. Geçen sezon 90-100 lirayla başladı palamudun kasası. Şu an henüz kasalık balık yok. İstavrit de yok ama hamsi var. Hava şartları uygunlaşınca balığın bollaşacağını düşünüyoruz” dedi. Endüstriyel balıkçılık yapan Fahri Karnaz ise denize henüz açılmadığını, hazırlıklarını sürdürdüğünü söyledi. Balığın bollaşması için uygun hava şartlarını beklediklerini dile getiren Karnaz, “Şu an palamut biraz zayıf. Hamsi var. Geçen seneye nazaran biraz daha zayıf başladık. Bir-iki gün içinde belli olur. İnşallah bereketli bir sezon geçer” diye konuştu.

Edirne Balık Pazarı’nda da istavrit ve sardalyanın kilogram fiyatı 30 TL oldu. Balıkçı Nurhayat Eren, Anadolu Ajansı’na, “Çeşitler günden güne artıyor, fiyatlar da başlangıç olarak gayet makul. İleriki günlerde işlerin daha da yoğunlaşmasını bekliyoruz” dedi. İstavrit ve sardalyanın tezgahları süslediğini ve uygun fiyatıyla alıcı bulduğunu aktaran Eren şöyle devam etti: “İstavrit ve sardalya bol ve güzel çıkıyor. Hem en güzel hem de en lezzetli olduğu dönemdeler şu an için. Hamsi de ikinci günden itibaren gelmeye başladı, fiyatı 40 lira. Önümüzdeki günlerde bollaşmasıyla fiyatı düşecektir. Çeşidin artması ve fiyatın düşmesini bekliyoruz ki herkes doya doya balık yesin. Tabii bu arada palamudun da bollaşmasını bekliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!