Avrupa’da satılan her 4 elektrikli minibüsten biri Türkiye’den

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’da satılan her 4 elektrikli minibüsten biri Türkiye’den
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2023 07:00

Wim-Chatrou- CME Solutions tarafından yayınlanan 2022 yılı Avrupa Minibüs Pazarı Raporu’na göre Karsan, yüzde 28’lik pazar payıyla elektrikli minibüs pazarının lideri oldu.

Haberin Devamı

2019’da yollara çıkan Karsan e-JEST modeli, 3.5-8 ton arası minibüslerin değerlendirildiği raporda üst üste üçüncü kez birinci sırada yer aldı. Avrupa’da elektrikli minibüs pazarının 2022’de, bir önceki yıla göre yüzde 84 büyüdüğünü söyleyen Karsan CEO’su Okan Baş, “Pazar hacmi sadece bir yılda iki katına yaklaştı. Büyüyen pazarda, üstelik rakiplerin de güçlenmeye başladığı bir yılı daha lider olarak kapattık ve üst üste üçüncü yılımızda da e-JEST ile Avrupa elektrikli minibüs pazarının lideri olduk. Yalnızca Karsan için değil Türk otomotiv sanayisi için de bu çok önemli bir başarı. Karsan e-JEST; Fransa, Romanya, Portekiz, Bulgaristan, İspanya gibi pazarlarda çok güçlü bir oyuncu olarak dikkat çekiyor” dedi.

Avrupa pazarında dört elektrikli minibüsten birinin Karsan e-JEST olduğunu vurgulayan Okan Baş, şöyle devam etti: “2018 sonunda lansmanını yapıp 2019’da e-JEST’i yollara çıkardık. Avrupa’nın birçok ülkesinde halk e-JEST’lerle güvenle yolculuk yapıyor. Bu da Karsan’ın yüksek tecrübesi, gelişmiş Ar-Ge ve kalifiye çalışan gücünün en büyük göstergesi. e-JEST’in yanı sıra, 8 metre boyundaki e-ATAK modelimiz de 2022’de Avrupa’da elektrikli midibüs segmentinin ikinci kez lideri oldu. Tüm Karsan modellerinin, aynı güçlü başarı grafiğini bu yıl da sürdüreceğine inanıyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!