Atlasglobal İki yeni havayolu şirketi kuracak

Güncelleme Tarihi:

Atlasglobal  İki yeni havayolu şirketi kuracak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 14:36

Atlas global Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, global bir havayolu olma hedefleri doğrultusunda 2017'de Avrupa ve Körfez Bölgesi'nde ortaklık yoluyla iki yeni havayolu şirketi kuracaklarını; şu anda 27 uçak bulunan filoyu da yüzde 30 büyüteceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Ersoy, söz konusu yatırımlar ve yeni açılacak hatlarla birlikte 2017 cirosunun da bu yılki 500 milyon dolar seviyesinden 600 milyon doların üzerine çıkmasını öngördüklerini söyledi.

Reuters ile yaptığı söyleşide, global bir havayolu olma hedefi doğrultusunda yurtdışı iştiraklere yatırım yapmaya başladıklarını belirten Ersoy, "Türkiye'nin yanı sıra Irak'ta ve Ukrayna'da birer havayolu kurduk. 2017'de iki yeni ülkede daha havayolu yatırımı yapacağız. Avrupa'da ve Körfez Bölgesi'nde ortaklık yoluyla iki havayolu şirketi daha kuracağız" dedi ve ekledi:

"Böylece bu ülkelerden de diğer ülkelere uçuş yapmaya başlayacağız. Sonraki senelerde ise hedefimiz, yurtdışı yatırımlarımızı en az sekiz havayoluna çıkarmak."

Ersoy, 2017 yılında Ukrayna'yı bir hub olarak kullanarak Ukrayna çıkışlı seferlere de başlayacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Atlasglobal'in global filosunda şu anda 27 uçak bulunduğunu belirten Ersoy, "2017'de global filomuzu yüzde 30 civarı büyüteceğiz. Filoyu genişletirken ağırlıklı olarak kiralama yoluna gideceğiz. Ancak uçak satın alma da yapabiliriz" diye konuştu.

2017'DE RUSYA VE BDT AĞIRLIKLI 20 YENİ DIŞ HAT AÇACAK

Atlasglobal'in 2016'da 17 yeni noktaya tarifeli uçmaya başladığını belirten Ersoy, "2017'de ise en az 20 yeni dış hatta tarifeli uçuşlara başlayacağız" dedi ve ekledi:

"Uçuş noktası olarak Avrupa'daki büyümemizi hemen hemen tamamladık. Güneydoğu Avrupa ve Balkanlar'da bazı yeni hatlarımız olacak. Ancak açacağımız hatlarda ağırlığı Rusya ve BDT ülkelerine vereceğiz."

Ersoy'un verdiği bilgiye göre, Atlasglobal mevcut durumda 50 civarında noktaya uçuş gerçekleştiriyor. Atlasglobal'in şu anda yüzde 70 dış hat-yüzde 30 iç hat şeklinde olan uçuş dağılımı, açılacak yeni hatların ardından yüzde 75 dış-yüzde 25 iç hat şeklinde değişecek.

2017'DE 600 MİLYON ÜZERİ CİRO HEDEFİ

Atlasglobal'in cirosunun 2017 yılında yurtdışı yatırımlar ve açılacak yeni hatların katkısıyla 600 milyon doların üzerine çıkmasını öngördüklerini belirten Ersoy, "2015 ciromuz 400 milyon dolar seviyelerinde gerçekleşmişti. 2016'yı ise 500 milyon dolar ciro ile tamamlayacağız. 2017 hedefimiz minimum 600 milyon doların üzerinde ciroya ulaşmak" dedi.

Haberin Devamı

Uluslararası havayolları ile de ortak uçuş anlaşmalarına başlayacaklarını belirten Ersoy, 2017 yılı içerisinde birçok havayolu ile ortak uçuş anlaşmalarını tamamlayıp hayata geçireceklerini söyledi.

Ersoy, Önümüzdeki dönemde Antalya çıkışlı tarifeli seferlere öncelik vermeyi planladıklarını söyledi.

BAKMADAN GEÇME!