Asil Nadir Kıbrıs’a döndü

Güncelleme Tarihi:

Asil Nadir Kıbrıs’a döndü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2016 20:35

İNGİLTERE’deki şirketi Polly Peck’te yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle suçlanan ve 2010’da adını temizlemek üzere döndüğü Londra’da 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Kıbrıslı Türk iş insanı Asil Nadir, iade edildiği Türkiye’de tahliye olduktan sonra dün sabah KKTC’ye geldi.

Haberin Devamı

Nadir, KKTC’ye ayak basar basmaz, geçen yıl 95 yaşında vefat eden annesi Safiye Nadir’in Lefkoşa’daki mezarını ziyaret etti. Nadir tesadüfen Kıbrıs’tan da sorumlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in Ada’dan ayrıldığı sırada Lefkoşa’ya indi. Nadir’i ilk karşılayan, Tuğrul Türkeş’i uğurlamak üzere havaalanında bulunan KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş oldu.

DAHA GÜZEL OLACAK

Ercan havalimanı VIP salonundan Serdar Denktaş’la birlikte çıkan Nadir, “Ülkenin onur mücadelesinde, ülke olma mücadelesinde elbette katkılarımız olacak. Birbirinizi çok sevin, sıkı durun. Her şey çok daha güzel olacak” dedi. Nadir ardından, geçen yıl 95 yaşında vefat eden annesi Safiye Nadir’in Lefkoşa’daki mezarlığına gitti.
Annesinin mezarı başında dua eden Nadir, daha sonra ailesiyle buluştu. Nadir’in kız kardeşi Bilge Nevzat, ağabeyi İngiltere’den Türkiye’ye iade edildiği zaman, “Ölen annemin son dileği, oğlu Asil’in İngiltere’de hapisten çıkıp vatanına dönmesiydi, o da gerçekleşti” demişti.

Haberin Devamı

1980’LERİN DÜNYA DEVİ

1941 doğumlu Asil Nadir, 1980 ve 90’lı yıllarda İngiltere’de küçük bir tekstil atölyesinden dünyanın en büyük şirketlerinden biri haline gelen Polly Peck’i kurdu. 1984’te dünyanın en zengin 11’inci kişisi ilan edildi. Elektronikten beyaz eşyaya, medyadan, gıdaya birçok alanda faaliyet gösteren şirket, 1990 yılında İngiliz polisinin baskınıyla zor duruma düştü. İngiltere’nin yanısıra Türkiye ve KKTC’de de yatırımlar yapan Nadir, şirketine ait mali kaynakları zimmetine geçirdiği gerekçesiyle tutuklandı. 1993 yılında şartlı tahliye edildiği Londra’dan özel uçağı ile KKTC’ye kaçtı. Ünlü işadamı, 2010’da yargılanarak adını temizlemek üzere Londra’ya döndü. Londra’da ikinci kez tutuklanan Nadir, 2012’de 10 yıl hapse mahkum edildi. Nadir, hapiste olduğu dönemde, vatandaşı olduğu Türkiye’ye iade edilmesini istedi. İngiliz yasalarına göre, cezasının yarısını tamamlayan hükümlüler, şartlı tahliye ediliyor. İngiltere Türkiye’nin de girişimleriyle Nadir’i perşembe günü iade etti. Önceki gün İstanbul’da tahliye edilen Nadir, dün de Ada’ya döndü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!