Asgari ücret ne kadar oldu? 2022 Asgari ücret zammı hangi aydan itibaren geçerli? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Asgari ücret ne kadar oldu 2022 Asgari ücret zammı hangi aydan itibaren geçerli Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2022 09:48

Asgari ücretin ne kadar olduğu ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Asgari ücrete ara zam yapılacağı açıklanmıştı. Asgari ücret tespit komisyonu tarafından yapılan toplantıların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan nihai kararı duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, ‘Asgari ücretlilerin kayıplarını telafi etmeyi uygun gördük. Komisyonu toplantıya çağırdık. Yeni bir asgari ücret rakamı belirledik. Yeni asgari ücret temmuz ayından itibaren yüzde 30 oranında ara artış yapıyoruz.’ dedi. Peki, 2022 asgari ücret ne kadar oldu?

Haberin Devamı

Asgari ücret zammı ile ilgili açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Asgari ücret tespit komisyonu ilk defa ara zam gündemi ile toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmelerin ardından kararı açıkladı ve ‘Yeni asgari ücret net 5500 lira olacaktır. İşçi başına devletimiz işverenlere 100 lira destek verecektir. Yeni asgari ücretin tüm çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Asıl asgari ücret yılbaşında gerçekleşecek.’ dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında yılbaşına da dikkat çekti.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU?

Türkiye’de 7 milyona yakın çalışanı ilgilendiren asgari ücreti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete yüzde 30 Zam yapıldığını ve net 5500 liraya çıktığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması şu şekilde:

Haberin Devamı

Kamu çalışanlarımızın emeklilerimizin maaşlarına yüzde 40'ın üzerinde enflasyon farkı artışı zaten yapılacak. Asgari ücretlilerin kayıplarını telafi etmeyi uygun gördük. Komisyonu toplantıya çağırdık. Yeni bir asgari ücret rakamı belirledik. Yeni asgari ücret Temmuz ayından itibaren yüzde 30 oranında ara artış yapıyoruz. Yeni asgari ücret net 5500 lira olacaktır. İşçi başına devletimiz işverenlere 100 lira destek verecektir. Yeni asgari ücretin tüm çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Asıl asgari ücret yılbaşında gerçekleşecek. Yılbaşında devreye aldığımız asgari ücret kadar gelirin vergi dışında kalması nedeniyle kamu çalışanlarına bu artış ortalama 300 lira olarak yansıyacaktır. Türkiye büyüdükçe, geliştikçe elindeki imkanları milletin her bir ferdiyle paylaşmayı sürdürecektir.

Asgari ücret ne kadar oldu 2022 Asgari ücret zammı hangi aydan itibaren geçerli Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

BAKAN BİLGİN’DEN AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yeni asgari ücreti değerlendirdi ve yıl sonuna dikkat çekti. Gündemlerinde kamu kadro olduğunu söyleyen Bakan Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili bir çalışma yapacaklarını da dile getirdi.

Haberin Devamı

Haber Global'de soruları yanıtlayan Bakan Bilgin, "Aralık'ta biz yeniden oturacağız. Türkiye'nin şartlarını değerlendireceğiz. Enflasyonun gidişatını değerlendireceğiz. Şunu emekçilerimiz bilsin; Türkiye Cumhuriyeti Devleti sosyal bir devlettir ve sosyal devlet, çalışanlarını ve emekçilerini korur.

Bakan Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge ve Asgari Ücret çalışmalarından sonra gündemlerinin sözleşmeli kamu çalışmalarına kadro olduğunu söyledi, emeklilikte yaşa takılanlara da değindi.

Bilgin, "Sözleşmeliler sorununu çözmek zorundayız. Önümüzdeki dosya o. Sonra EYT var, sonra tekrar asgari ücret var, sonra ise geçici işçilerimiz var. Zannederim yıl sonuna kadar bunlardan birkaçını daha tamamlayacağız."

BAKMADAN GEÇME!