Anadolu Vakfı burs başvuruları başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Vakfı burs başvuruları başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2018 11:11

Bugüne kadar 28.000’in üzerinde üniversite öğrencisine eğitim desteği veren Anadolu Vakfı’nın 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı burs programı başlıyor. Anadolu Vakfı’ndan eğitim desteği almak isteyen öğrenciler, 1-30 Eylül tarihleri arasında vakfın sitesi üzerinden başvuruda bulunabilecek.

Haberin Devamı

KONU ile ilgili yapılan açıklamada "Anadolu Vakfı’nın karşılıksız eğitim desteğinden yararlanmak isteyen üniversite öğrencileri 1 - 30 Eylül 2018 tarihleri arasında www.anadoluvakfi.org.tr adresinden online olarak başvuruda bulunabilecek" denildi.


Anadolu Vakfı Genel Müdürü Selim Güven konuya ilişkin yaptığı açıklamada: “Burs süreci, Anadolu Vakfı ile bursiyerlerimiz arasında bir köprü oluşturuyor. Oluşan bu bağ mesleki deneyim paylaşım etkinlikleri ve eğitimlerin yanı sıra yine eğitim, kişilik envanteri gibi araçlar ile desteklenen bir yıllık mentorluk süreci ile bütünleşik olarak sürdürülüyor.

Eğitimlerini tamamlayarak hayata atılan mezun bursiyerlerimiz ile ilişkilerimizi sürdürüyoruz. Edindikleri deneyimleri yeni bursiyerler ile gerek mentorluk sürecinde gerekse diğer etkinlik ortamlarında paylaşmalarına olanak sağlıyoruz” diye konuştu. Burs programı kapsamında adaylar öncelikle akademik olarak kendi meslek dalı içerisinde değerlendiriliyor.

Haberin Devamı

Benzer başarı düzeyindeki adaylar arasında ihtiyaç durumu belirleyici oluyor. İlk değerlendirme sürecini takiben bursiyer adayları mülakata çağrılıyor ve akademik başarının yanı sıra sosyal yetkinlikler, gönüllülük, spor, sanat, hobi gibi unsurlar dikkate alınarak değerlendirme yapılıyor” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!