Afetler ‘cep’ten bildirilecek

Güncelleme Tarihi:

Afetler ‘cep’ten bildirilecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2013 01:17

TÜBİTAK ile Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) kesintisiz ve güvenilir haberleşme çalışmalarıyla afet bilgileri cep telefonlarına gönderilecek.

Haberin Devamı

Konu hakkında açıklama yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, afetlerde merkezi bir Haber Alma ve Yayma Sistemi (HAY) kurulacağını, acil durum yönetiminin bu merkezden yapılacağını belirtti. Ergün, bu sistem üzerinden afeti ilgili kurumlara bildireceklerini, vatandaşları ise televizyon, radyo, sosyal paylaşım siteleri ve hücresel mesajlar aracılığıyla bilgilendireceklerini söyledi.

Proje tamamlandığında, vatandaşların afetlere karşı, sosyal ağlar ve medyanın yanı sıra GSM operatörlerinin sağlayacağı hücresel yayın sistemiyle ücretsiz kısa mesaj gönderilerek de uyarılacağını bildiren Ergün, “Hücresel mesajlar normal mesajlara göre daha rahat bir şekilde zorlu koşullarda bile gönderilebilecek. Mesaj sistemini afet öncesinde de kullanacağız, bir bölgemizde aşırı yağış bekleniyorsa orada yaşayan vatandaşlara öncesinde uyarı mesajları atacağız.”

BAKMADAN GEÇME!