ABD’nin yoğurt kralı kahve işine girdi

Güncelleme Tarihi:

ABD’nin yoğurt kralı kahve işine girdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2023 07:00

ABD’nin yoğurt kralı olarak anılan Hamdi Ulukaya’nın kurduğu Chobani, ABD’nin kahve devi La Colombe’u 900 milyon dolara satın alarak kahve kategorisindeki yatırımlarını hızlandırdı.

Haberin Devamı

Şirketten yapılan açıklamaya göre, bu satın almayla La Colombe, Chobani’nin bir parçası haline gelirken, aynı zamanda bağımsız bir marka olarak faaliyetlerine devam edecek. Bu yaklaşımın, Chobani’nin halihazırda kahve kreması, yulaf sütü ve ana yoğurt portföyünün, La Colombe’un ürün yelpazesiyle uyumlu bir şekilde birleştirmeyi amaçladığı belirtildi.

ABD’de 5 milyar dolarlık hazır içecek kahve kategorisinde hizmet veren La Colombe’un satın alınmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Ulukaya, “Zaten daha önce Chobani krema ürünleriyle kahve kategorisine yatırım yapmıştık. La Colombe’un perakende deneyimi, ürün portföyü ve geniş müşteri tabanıyla yeni kanallarda etkin bir şekilde büyümeyi hedefliyoruz” dedi.

Ulukaya ayrıca, gıda sektörünün satışları artırmak için zorluklarla karşılaştığı bir dönemde, Chobani’nin çift hanelere ulaşan hacim odaklı satış büyümesi ve önemli bir kâr marjı genişlemesi sağladığını  ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!