ABD ENFLASYON VERİSİ ne oldu? Haziran ayı enflasyonu açıklandı! İşte bu ayki 2022 ABD enflasyon verileri

Güncelleme Tarihi:

ABD ENFLASYON VERİSİ ne oldu Haziran ayı enflasyonu açıklandı İşte bu ayki 2022 ABD enflasyon verileri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2022 19:50

ABD enflasyon verisi son dakika açıklamanın ardından belli oldu. Yapılan açıklamaya göre ABD enflasyonu mayıs ayında yüzde 8,6 gelerek piyasa beklentilerinin üzerine çıktı. Piyasa beklentisi mayıs ayında ABD’de enflasyonun yıllık bazda yüzde 8,3 seviyesinde gerçekleşmesi yönündeydi. Aylık bazda ise beklenti enflasyonun yüzde 0,7 olması yönündeydi. Peki, ABD enflasyon verisi ne kadar oldu? İşte, 2022 haziran ABD enflasyon rakamları ile ilgili bilgiler.

Haberin Devamı

ABD enflasyon verisi ile ilgili son dakika açıklaması yapıldı. Küresel piyasalar için yön belirleyici olan ABD enflasyon verisi belirli tarihlerde açıklanıyor. Mayıs ayı enflasyon rakamları 10 Haziran'da açıklandı. ABD enflasyon verisi, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) sıkılaşma politikasının hızı konusunda belirleyici olabileceği için oldukça kritik önemde bulunuyor. Mayıs ayında ABD Enflasyonu yıllık bazda yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti.

ABD ENFLASYON VERİSİ AÇIKLANDI

ABD mayıs ayı Enflasyon rakamları açıklandı. Buna göre mayıs ayında ABD Enflasyonu yıllık bazda yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti.

Piyasa beklentisi mayıs ayında ABD’de enflasyonun yüzde 8,3 seviyesinde gerçekleşmesi yönündeydi.

ABD enflasyonu, nisan ayında yüzde 8,3 seviyesinde gerçekleşirken; mart ayı enflasyonu yüzde 8,5 gelerek 40 yılın zirvesini yenilemişti.

Haberin Devamı

ABD enflasyon verisi, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) sıkılaşma politikasının hızı konusunda belirleyici olabileceği için oldukça kritik önemde bulunuyor. Fed’in para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) toplantısı 14-15 Haziran tarihinde gerçekleşecek. Piyasalar bu toplantıdan 50 baz puanlık faiz artışı beklerken; toplantı sonrası verilecek mesajlar ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları dikkatle takip edilecek.

SON TOPLANTININ ARDINDAN YAPILAN AÇIKLAMA

ABD enflasyon verileri en son 11 Mayıs Çarşamba günü açıklandı. Buna göre; nisan ayında ABD’de yıllık enflasyon beklentilerin üzerinde gelerek yüzde 8,3 seviyesinde gerçekleşti. Böylelikle ABD enflasyonu 40 yılın zirvesinden gerilemiş oldu. ABD yıllık çekirdek enflasyon, yüzde 6 seviyesinde gerçekleşerek beklentileri aştı. Inveo Portföy Fon Yönetim Müdürü Eral Karayazıcı beklentilerin üzerinde gelen veri ile ilgili yaptığı değerlendirmede "Bu veriye rağmen borsa endekslerinde en azından günün yatay tamamlandığına şahit olursak ileriye yönelik güçlü pozitif bir sinyal olarak yorumlamak daha yerinde olacaktır" dedi.

ABD ENFLASYON VERİSİ ne oldu Haziran ayı enflasyonu açıklandı İşte bu ayki 2022 ABD enflasyon verileri

Haberin Devamı

Piyasa beklentisi nisan ayında ABD enflasyonun, mart ayına göre gerileyerek; yüzde 8,1 seviyesinde gerçekleşmesi yönündeydi. ABD mart ayı enflasyonu yüzde 8,5 gelerek 40 yılın zirvesini yenilemişti. ABD enflasyonu, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) izlediği sıkılaşma politikasının hızı konusunda belirleyici olabileceğinden piyasalar açısından oldukça önemli bir veri olarak yerini koruyor. Fed, rekor üzerine rekor kıran enflasyondaki yükselişin önüne geçemediği için faiz artırım takvimini öne çekmiş ve faiz artırım miktarını yükseltmişti. Ayrıca yaklaşık 9 trilyon dolarlık bilançosunda daralma kararı almıştı.

BAKMADAN GEÇME!