ALTIN FİYATLARI CANLI TAKİP: 10 Haziran çeyrek altın ve gram altın ne kadar? Altın fiyatlarında son durum

Güncelleme Tarihi:

ALTIN FİYATLARI CANLI TAKİP: 10 Haziran çeyrek altın ve gram altın ne kadar Altın fiyatlarında son durum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2022 20:13

Altın fiyatları canlı ve anlık grafikler üzerinden yatırımcılar tarafından takip ediliyor. Haftanın son işlem gününde ABD enflasyon verileri açıklanmadan önce ons altın bugün içerisinde en yüksek 1848 dolar seviyesini; en düşük 1843 doları gördü. Gram altın dolar kurunda yaşanan yükselişin etkisiyle yukarı yönlü hareket ederken, saat 11:39 itibarıyla yüzde 0,11 oranında yükselişle 1020,69 lira seviyesinde bulundu. Peki, 10 Haziran çeyrek altın ve gram altın ne kadar? İşte, altın fiyatlarında son durum

Haberin Devamı

Altın fiyatları için araştırmalar hız kazandı. Çeyrek altın ve gram altında yaşanan düşüş veya yükselişlere göre vatandaşlar alım ve satım işlemlerini gerçekleştiriyorlar. Yatırımcılar bugün açıklanacak olan ABD enflasyon verisini yakından takip ediyorlar. Çeyrek altın ve gram altının ne kadar olduğu merak ediliyor. Altının gram fiyatı; gün içerisinde en yüksek 1035,66 lira seviyesini, en düşük 999,66 lira seviyesini gördü. 

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın bugün 1.012,71 liradan alınıyor ve 1.012,95 liradan satılıyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın bugün 1.645,00 liradan alınıp, 1.667,00 liradan satılıyor.

ALTIN FİYATLARI CANLI TAKİP EKRANI-TIKLAYINIZ

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın bugün 3.282,00 liradan alınıyor, 3.332,00 liradan satılıyor.

Haberin Devamı

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını 6.568,00  liradan alınıyor, 6.642,00liradan satılıyor.

ALTIN FİYATLARI CANLI TAKİP: 10 Haziran çeyrek altın ve gram altın ne kadar Altın fiyatlarında son durum

VERİNİN ETKİSİ UZUN SOLUKLU OLMAYABİLİR

Eda Karadağ – Gedik Yatırım Yatırım Danışmanı

Ons altın bu hafta temkinli seyrini korudu ve 1836 – 1859 dolar aralığında işlemler görüldü. Yatay seyrini koruyan ons altın için dün Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararı takip edildi. Ancak ECB kaynaklı ons altında yeni bir hareketlenme görülmedi. Bugünde ABD'de TÜFE verisi açıklanacak. TSİ 15:30'da açıklanacak olan veri piyasalarda oynaklığa neden olabilir.

Gelecek hafta, Fed'in toplantısı bulunuyor. Fed, toplantısı öncesinde bugünkü veriyi de görmüş olacak. Dünyada enflasyon yükselirken, ABD'de en son nisan ayı enflasyonu yıllık bazda yüzde 8,30 seviyesinde gerçekleşmişti. Mayıs ayına yönelik açıklanacak veri içinde beklentiler yükselişin devam etmesi yönünde.

Açıklanacak veri beklentilerin üzerinde gelirse Fed’in faiz konusunda adımlarını devam ettireceğine dair beklentileri güçlendirebilir. Beklentilerin altında kalan bir veri ise Fed’in haziran-temmuz toplantısı sonrasında faiz konusunda agresif olmayabilir şeklinde beklentilerin oluşmasını sağlayabilir. Ancak bugünkü veri nedeniyle gelecek hafta Fed’in dilinde bir değişiklik görülmesini beklemiyorum.

Haberin Devamı

Fed gelecek hafta beklentiler dahilinde 50 baz puanlık faiz artışını yapmaya hazırlanıyor. Enflasyon düşüne kadar da faiz artışına devam edeceklerini belirtmeye devam edeceğini düşünüyorum. Dolayısıyla bugünkü verinin etkisi uzun soluklu olmayabilir. Ons altını teknik olarak incelediğimizde, 1837 dolar gün içi destek noktası olurken bu destek noktasının altında 1830 – 1822 dolar bir sonraki destek noktaları olarak takip edilebilir. Buna karşın yukarıda 1853 dolar direnç noktasının üzerinde kapanışlarda 1860 – 1870 dolar direnç noktalarına doğru bir hareketlenme beklenebilir.

BAKMADAN GEÇME!