7 milyon Alman’ı Türkiye’ye bekliyoruz

Güncelleme Tarihi:

7 milyon Alman’ı Türkiye’ye bekliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2016 09:24

Türkiye’ye giden Alman turist sayısı bu yıl azaldı. Ama 3 milyon Alman aile, yani yaklaşık 7 milyon kişi, henüz rezervasyon yapmadı. Türkiye 7 milyon Alman turisti kazanmak için Berlin’e çıkarma yaptı. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Türkiye’nin bu kitleyi çekmek için neler yapacağını Hürriyet’e anlattı.

Haberin Devamı

Türkiye bu yıl gelen turist sayısındaki olası açığı kapatmak için Berlin’de Turizm Fuarı’na çıkarma yaptı. Amaç bu yıl ortaya çıkması beklenen turist açığını kapatmak. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, henüz rezervasyon yapmamış 3 milyon Alman aileyi Türkiye’ye götürmek için tur operatörleriyle çok ciddi görüşmeler yaptıklarını açıkladı.

Bakan Ünal, “Bu yılın ilk ayında Alman turist sayısında azalma oldu. Ancak mart ayı içinde ciddi bir toparlanma başladı. Ocak ayı içinde eksi 8 idi, şubat ayında eksi 6’ya düştü. Bunun nisan ve mayıs aylarında iyice toparlanmasını bekliyoruz. Alman turist sayısında bu yıl eksilme beklemiyoruz. Artış olmasa bile geçen yılın sayısını yakalarız. Yakalamasak bile en kötü durumda yüzde 4 veya 5 açıkla kapatırız“ dedi.

7 milyon Alman’ı Türkiye’ye bekliyoruz


Fiyatlarda da indirime gitmeyeceklerini belirten Bakan Ünal, “Bizim bir fiyat hizmet dengemiz var. Fiyatımızda ve kalitemizden taviz vermek istemiyoruz” diye konuştu.

Turizm uzmanları, Türkiye’ye Alman turist sayısının gerilemesinin tek nedenin, İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda, Alman turistlerin ölümüne yol açan bombalı saldırı olduğu görüşünde.

7 milyon Alman’ı Türkiye’ye bekliyoruz


Kültür ve Turizm Bakanı Ünal, bu nedenle Alman turistlere şu çağrıyı yaptı: “Turizm bölgelerimizde hiçbir şekilde güvenlik riski yok. Biz güvenlik önlemlerini had safhaya çıkardık. Bizim şehirlerimiz, suç oranı en düşük şehirler arasında. Muğla, İzmir, İstanbul ve diğer şehirlerimiz suç oranı dünyada en düşük şehirler. Türkiye’ye evinize gider gibi gelin. Türkiye hem misafirleri hem kendi vatandaşları için tüm güvenlik önlemlerini almıştır.”

TURİSTLER İÇİN TURİZM ELÇİSİ

7 milyon Alman’ı Türkiye’ye bekliyoruz


Bakan Ünal, Türkiye’ye turist çekmek için yeni hizmetler başlatacaklarını açıkladı. Havaalanlarında, şehirlerde, müzelerde turistleri karşılayacak, yol gösterecek, yardımcı olacak bin ‘turizm elçisi’ istihdam edeceklerini açıklayan Ünal, ayrıca Türkiye’ye turist getiren operatörlere uçak başına 600 dolar yakıt desteğini sürdüreceklerini vurguladı.

Bunun yanında ürün çeşitlerine ağırlık vereceklerini belirten Ünal, “Likya Yolu dünyanın en iyi yürüyüş yolu. Likya Yolu’nda 9-14 Mayıs arasında, Fransız hikayeci Judith Liebermann ile masal okuma gezisi başlatacağız.

Ziyaretçiler tarihle ilgili bilgileri sosyal medya üzerinden paylaşarak, bu yolu hikayeleri ya- şayarak yürüyecek. Ayrıca Mardin’de 8 gün opera programı, Göbekli Tepe ve Mozaik Yolu’nda ciddi çalışmalarımız var. Biz turizmi kültürle sanatla buluşturacağız“ dedi.

Haberin Devamı

SULTANAHMET SALDIRISI ALMANLARI KORKUTTU

7 milyon Alman’ı Türkiye’ye bekliyoruz

Alman Seyahat Acenteleri Birliği Baş- kanı (DRV) Norbert Fiebig, bu yıl, geçen sezonun aynı ayına kıyasla Türkiye’ye gidecek Alman turist sayısında yüzde 40’lık gerileme olduğunu, ancak geç rezervasyonlarla bu açığın kapatılabileceğini söyledi:

“Geçen yıl Türkiye’ye gelen 5 milyon 580 bin Alman turist sayısını yakalayabilir miyiz, emin değilim. Ama ben açığı önemli ölçüde kapatacağımız umudundayım. Bunun için çok yoğun bilgilendirme toplantıları yapmamız ve Alman turisti Türkiye’nin güvenli olduğuna ikna etmemiz, onların güvenini kazanmamız gerekiyor.

Bu nedenle önümüzdeki haftalar çok önemli. Bu yıl Alman turistin Türkiye’ye mesafeli bakmasının ana nedeni Sultanahmet’teki terör saldırısı... İnsanların zihnindeki bu korku ve kaygıyı almalıyız.”

Haberin Devamı



RAKİPLERİMİZ TÜRKİYE’DEN ÇOK PAHALI

“3 milyon Alman aile henüz rezervasyon yapmadı. Bu 7 milyon turiste tekabül ediyor. İspanya, İtalya, Yunanistan doldu. Ayrıca bu ülkelerde fiyatlar uçuyor.

İspanya’da 2 çocuklu bir aile 2 hafta 5 bin Euro’nun altında değil. Türkiye’de 2 bin Euro civarında yer bulabilir. Bizim ümidimiz bu rezervasyon yapmamış aileler. Onları kazanmak için yoğun çalışıyoruz. Rus turist açığını kapatmak için de 600 operatör olarak sırtımızda çanta 76 ülkeyi dolaşıyoruz.“



 

BAKMADAN GEÇME!