65 milyarlık finans merkezi açılıyor

Güncelleme Tarihi:

65 milyarlık finans merkezi açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2023 07:00

İstanbul Finans Merkezi projesinin açılışı için geri sayım başladı.

Haberin Devamı

Türkiye Varlık Fonu sahipliğinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda tamamlanan bankalar etabı 17 Nisan Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından törenle hizmete açılacak. Açılış öncesi Finans Merkezi’nde incelemelerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, projenin yatırım değerinin 65 milyar lirayı bulduğunu söyledi. Bakan Kurum, “İstanbul’umuz herkesin İstanbul’u, finansın da İstanbul’u olacak ve hep birlikte burada büyük bir coşkuyla İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’ni hem ülkemize hem de dünyaya kazandırmış olacağız. İstanbul Finans merkezi ile küresel finans sektöründe Türkiye’yi de en önde gelen ülkelerden biri haline getirecek adımı atıyoruz. Finans merkezi artık ülkemizi Amerika’daki, New York’daki, Londra’daki finans merkeziyle rekabet edebilir hale getirmiş olacak” dedi.

Haberin Devamı

50 BİN KİŞİ ÇALIŞACAK

İstanbul Finans Merkezi’nin, tüm ihtiyaçlara cevap verecek fiziki ve teknolojik altyapıya sahip olduğunu dile getiren Bakan Murat Kurum, “Finans sektörünün her türlü hizmeti sunabileceği; istihdamıyla, katma değeriyle hem yakın Avrupa’ya, hem de Ortadoğu’ya hizmet sağlayacak bir merkez tasarladık. Finans şirketlerinin rekabet gücünü artıracak, daha da yukarıya taşıyacak İstanbul Finans Merkezi’nde tam 50 bin kardeşimiz çalışacak. Burası aynı zamanda İslami finans piyasalarına da yön verecek en kapsamlı ve en etkin hizmetleri sunacak. Finansın kalbi burada atacak” diye konuştu.

65 milyarlık finans merkezi açılıyor

OFİS AVM VE OTEL

- Finans Merkezi’ne ilişkin detayları da paylaşan Bakan Kurum şunları söyledi: “Proje içinde 1.4 milyon metrekarelik ofis alanı var. Ofiste çalışan kardeşlerimizin, arkadaşlarımızın, yine bölgenin hizmet alabileceği 100 bin metrekarelik bir alışveriş alanı bulunuyor. 2 bin 100 kişilik bir kongre merkezi ve 30 bin metrekare büyüklüğünde 5 yıldızlı otelimiz var. 26 bin 500 araç kapasiteli bir otopark bulunuyor. Projenin 180 bin metrekaresi yeşil alandan oluşuyor. Çalışanlar ve misafirlerle birlikte 100 bin kişilik bir alandan bahsediyoruz. Projede akademi ve araştırma merkezleri de yer alıyor. Ayrıca finans alanında dünya standartlarında bir eğitim merkezi de olacak ve bu merkez sayesinde finans sektörünün ihtiyaçlarına yönelik önemli çalışmalar yapılacak.”

BAKMADAN GEÇME!