175 yıllık maraton

Güncelleme Tarihi:

175 yıllık maraton
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2015 01:37

TELEKOMÜNİKASYON ve iletişim teknoloji devi Türk Telekom Grubu, kuruluşunun 175. yılını Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir resepsiyonla kutladı.

Haberin Devamı

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada Türk Telekom Grubu’nun 175 yıllık geçmişiyle Türkiye iletişim tarihindeki önemine dikkat çekerek, Türkiye’nin iletişim altyapısına ve dijital dönüşümüne katkılarından dolayı teşekkür etti. Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Hariri ise yaptığı konuşmada, Türkiye sevdasını ve bu ülkeye yatırım yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Tam 10 yıl önce, Oger Telekom olarak Türk Telekom’un özelleştirme ihalesini kazandığımızda, Türkiye tarihindeki en prestijli ve en büyük özelleştirilmiş şirketi işletecek olmanın doğru bir karar olduğunu biliyordum” dedi.


10 YILDA 22 MİLYAR TL

Türk Telekom’un yapılan büyük yatırımlar sayesinde internet ve iletişim sektörüne liderlik ettiğini kaydeden Hariri şunları söyledi: “Türkiye’nin telekomünikasyon altyapısına yapılan toplam yatırımın yüzde 50’sinden fazlasına karşılık gelen bu yatırımlar, bu yılın sonunda 22 milyar TL’ye ulaşacak. Stratejik konumu, güçlü ve büyüyen ekonomisi, genç ve dinamik nüfusu ile Türkiye’yi çok daha başarılı ve parlak bir geleceğin beklediğine şüphem yok. Bugün burada sizlere söz veriyorum ki, Türk Telekom ve Oger Telecom aileleri olarak Türkiye halkının ve hükümetinin hep yanında olacak ve 2023 vizyonu ile çıkılan bu yolculukta istikrarlı bir şekilde birlikte yürüyeceğiz.”

TEKNOLOJİK GÜÇ

Haberin Devamı

Türk Telekom Grubu CEO’su Rami Aslan ise Türkiye’yi en son teknolojilerle donanmış, akıllı ve çığır açıcı bir dijital ortama dönüştürmeyi hedeflediklerini belirterek, “Türk Telekom, ses hizmetlerinden genişbanta, fiberden IPTV’ye, uçtan uca kurumsal çözümlerden, son olarak akıllı şehir uygulamalarına kadar, iletişim ve teknoloji alanında daima yeni ve cesur atılımlara öncülük eden teknolojik ve inovatif bir güç. Tarih boyunca, Türkiye’nin iletişim ve teknolojiye olan tutkusu, Türk Telekom’un liderliği ve yenilikleriyle hız kazanarak artmayı ve gelişmeyi sürdürdü” dedi. Rami Aslan, bugüne kadar gerçekleştirdikleri yatırımlarla 6 bin 500 okul, 16 bin km otoban ve 3 boğaz köprüsü inşa edebileceklerini söyledi. Aslan “Bundan 10 yıl önce abonelerimiz internete 1 Mbps ile bağlanırken, bugün genişbant internette 1000 Mbps’ye ulaşan hızların keyfini çıkarıyorlar” diye konuştu.

Erdoğan’a 102 yıllık telefon

Haberin Devamı

TÜRK Telekom Grubu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Osmanlı’da ilk kez kullanılmaya başlanan telefon modellerinden biri olan Ericsson Beeston Notts’u hediye etti. 1913 yılında üretilen ve 3. dönem telefon modeli olarak bilinen Ericsson Beeston Notts, Çanakkale Savaşı’nın kazanılmasında çok büyük bir rol oynamıştı. Araştırmacı ve koleksiyoncu Dr. Sertaç Kayserilioğlu’nun aktardığı bilgilere göre 17 Mart 1915 gecesi, Çanakkale Müstahkem Mevki Mayın Grubu Komutanlığı’nı harekete geçirerek ve Nusret Mayın Gemisi’ni denize açılmasını sağladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!