Balık fiyatları hızla düşüyor

Güncelleme Tarihi:

Balık fiyatları hızla düşüyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2013 12:20

Su ürünlerinde av yasağının sona ermesiyle 1 Eylül'de "Vira Bismillah" diyerek denize açılan balıkçılar, ilk gün umduğunu bulamayınca palamut tanesi 12, sardalya ve istavrit ise kilosu 10 liradan sofralara geldi. Balıkçıların, balıkların yerini belirlemesi ve daha fazla deniz ürünüyle kıyıya gelmeleriyle palamutun tanesi 8, sardalya ve istavritin kilosu 5 liraya geriledi.

Haberin Devamı

Bandırma'da yurt içi ve dışı pazara balık sunan bir firmanın perakende satış müdürü Sezgin Acar, ilçenin balıkçılık konusunda önde gelen bölgelerden olduğunu söyledi.

AV SEZONU AÇILDI / Foto Galeri

Çok sayıda gırgır ile küçük balıkçı teknelerinin sabırsızlıkla beklediği 1 Eylül'de "Vira Bismillah" diyerek denize açıldığını dile getiren Acar, ilk gün denizden umulan kadar balık çıkmadığını anlattı. Bunun balıkçıların, balıkların yerini henüz belirleyememesinden kaynaklandığını vurgulayan Acar, şöyle devam etti:

"İlk gün balık biraz az tutuldu. Bu yüzden de fiyatlar yüksek oldu. Balık az ve 1 Eylül'ü balıkçılar kadar bekleyen vatandaşların talebi, fiyatların yükselmesine yol açtı. İlk gün palamutun tanesi 12, hamsi, sardalya ve istavritin kilosu 10 liradan satıldı. Bir iki gün sonra balıkların meraları tespit edildi. Balıkçılar, üçüncü gün daha fazla balıkla kıyıya geldiler. Böyle olunca palamutun tanesi 8, sardalya ve istavritin kilosu 5 liraya kadar geriledi. Hamsi halen az çıkıyor ve kilosu 10 liradan satılıyor."

Haberin Devamı



Acar, deniz suyunun sıcak olması nedeniyle balıkların dağınık halde bulunduğunu belirterek, "Bu da henüz istenilen düzeyde balık yakalanmasını önlüyor. Deniz suyu biraz soğusa balıklar bir araya toplanacak ve daha fazla ağlara takılacaklar" dedi.

Şu anda palamut, sardalya ve istavritin bol miktarda çıktığını dile getiren Acar, bu yıl balıkta bolluk beklendiğini, özellikle ekim ayından itibaren deniz suyunun soğumasıyla, daha fazla deniz ürünü çıkacağını ve fiyatların düşeceğini söyledi. Acar, balık severlere, yağlı balık olan palamut ve sardalyayı ızgara, istavrit ve hamsiyi tavada pişirerek yemelerini önererek, ekim ayından itibaren hamsinin de ızgarasının güzel olacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!