Jeff Bezos Washington Post'u 250 milyon dolara aldı

Güncelleme Tarihi:

Jeff Bezos Washington Postu 250 milyon dolara aldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2013 09:13

Amazon'un sahibi ve kurucusu Jeff Bezos dünyaca ünlü Washington Post gazetesini 250 milyon dolara satın aldı. Böylece dijital dünyaya geçmekte zorlanan bir gazete daha dev bir dijital girişimcinin eline geçmiş oldu.

Haberin Devamı

Amazon'un sahibi Jeff Bezos dijital dünyaya ayak uydurmakta zorlanan dev gazete Washington Post'u 250 milyon dolara bünyesine kattı. Dev satın alma ilan edildikten sonra Washington Post'un hisseleri yüzde 5'in üstünde değer kazandı.

Anlaşma bir başka dev gazete Boston Globe'un 70 milyon dolara futbol kulübü Liverpool'un da sahibi olan John Henry'ye satılmasından sadece birkaç gün sonra geldi. Dün 80 yıllık dergi Newsweek de dijital medya girişimi olan IAC'ye satılmıştı.

DİJİTAL DÜNYAYA AYAK UYDURAMADI
Efsane gazete Washington Post tarihte ABD'nin ünlü Watergate skandalını ortaya çıkaran gazete olarak ün salmştı. Ancak gazete son yıllarda medyada dijital devrime ayak uydurmakta zorlanıp zor zamanlar geçirmişti. 2013'ün ikinci çeyreğinde Washington Post şirketi bünyesinde gazetenin gelirleri sadece yüzde 13'ünü oluşturuyordu.

Haberin Devamı

Washington Post'un yeni sahibi Jeff Bezos ise dijital dünyanın sayılı yıldız girişimcisi arasında gösteriliyor.

Dev satın almadan sonra açıklama yapan Jeff Bezos Washington Post'un temsil ettiği değerlerin değiştirilmeyeceğini ve gazetenin ABD için "kritik bir rol" oynadığını söyledi.

Gazetenin yönetici ve üst düzey editöryal kadrosunda ise değişiklik yapılmayacak.

ÜNLÜ YATIRIMCI BUFFET'IN DA HİSSESİ VAR
Jeff Bezos böylece son dönemde ilginç yatırımlarına bir yenisini ekledi. İnternet haber sitesi Business Insider'a yatırım yapan Bezos bir "uzay girişimine" fon sağladığını açıklamıştı.

Washington Post şirketi bünyesinde yer alan eğitim firması Kaplan, online dergi Slate, uluslararası siyaset dergisi Foreign Polivy ve bir başka internet girişimi TheRoot.com satın almaya dahil edilmedi.

Washington Post gazetesinin merkezi de dahil olmak üzere gayrimenkuller de Washington Post şirketine ait olmaya devam edecek.

Ünlü yatırımcı Warren Buffet'ın sahibi olduğu Berkshay Hathaway yatırım şirketinin de Washington Post'ta yüzde 28 hissesi bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!