‘1 milyon kişi bilim merkezlerine geliyor’

Güncelleme Tarihi:

‘1 milyon kişi bilim merkezlerine geliyor’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2023 07:00

Üsküdar Belediyesi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı İstanbul Kalkınma Ajansı’nın Güdümlü Destek Programı kapsamında yapılan Gelecek Üsküdar Girişimcilik Akademisi açıldı.

Haberin Devamı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, açılışın yapıldığı Bilim Üsküdar binasına Türkiye’nin otomobili Togg’la geldi.

Mustafa Varank, Bilim Üsküdar gibi merkezlerin sayısının artacağını vurgulayarak, “Burası bilimle buluşma noktası. Gençler robotik, otomotiv, uzay gibi teknoloji alanlarını deneyerek keşfediyor. TÜBİTAK desteğiyle kurduğumuz Bilim Üsküdar gibi merkezlerin sayısı giderek artıyor. Her yıl 1 milyonun üzerinde vatandaş bu bilim merkezlerini ziyaret ediyor” dedi.

Bakan Varank, bu kapsamda İstanbul’a yenilikçi ve uygulama temelli 20 merkez daha kurulacağını söyledi. Varank şöyle devam etti: “Bu merkezlerde hem yazılım eğitimleri vereceğiz, hem de gençlerin yazılımcı olarak çalışmalarını sağlayacağız. Bu program için 125 milyon TL kaynak ayırdık. 10 üniversite ve 10 belediyenin kuracağı 20 Yetenek İstanbul Yazılım Eğitim ve İstihdam Merkezi İstanbul’a hayırlı olsun.”

Haberin Devamı

TÜRKİYE’DE İLK

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise Gelecek Üsküdar Girişimcilik Akademisi’nin yenilikçi fikir ve projelerle gençlere yepyeni kapılar açacağını söyledi. Türkmen, “Burada tam bir gençlik-teknoloji-girişimcilik ekosistemi kurduk. İlkokuldan liseye uzanan kapsamıyla Türkiye’de bir ilk diyebiliriz. Biz burada her eğitim seviyesine özel, kapsamlı, uygulama odaklı, araştırmaya teşvik eden, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

 

BAKMADAN GEÇME!