1.8 trilyon TL’lik aktif büyüklük

Güncelleme Tarihi:

1.8 trilyon TL’lik aktif büyüklük
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2023 07:00

Vakıfbank, 2023’ün ilk çeyreğinde aktif büyüklüğünü geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 64 oranında artırarak 1.8 trilyon TL’ye yükseltti.

Haberin Devamı

İlk çeyrek sonuçlarını açıklayan banka, tüm Türkiye’yi derinden üzen deprem felaketinin yaralarını sarmak ve bölgedeki vatandaşlara destek olmak amacıyla 2023’ün ilk çeyreğinde toplam 12 milyar TL’lik bağışta bulunduğunu duyurdu. Bankanın yılın ilk çeyreğinde faaliyetlerinden elde ettiği net kâr ise 4 milyar 503 milyon TL olarak gerçekleşti.

Nisan ayında 69’uncu kuruluş yıldönümünü kutlayan VakıfBank’ın nakdi ve gayri nakdi krediler yoluyla Türkiye ekonomisine sağladığı finansman desteği yıllık bazda yüzde 60 artarak 1.4 trilyon TL’ye ulaştı. Aynı dönemde nakdi kredileri yıllık yüzde 69 artışla 1.1 trilyon TL oldu.

‘YILA HIZLI BAŞLANGIÇ YAPTIK’

Bankanın birinci çeyrek finansal sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, bankanın sahip olduğu dayanışma ruhuyla bölgede hayatın normale dönmesi için gereken tüm desteği verdiğini ifade etti. Üstünsalih, “Türkiye’nin en büyük iki bankasından biri olarak sürdürülebilir finansal hizmet anlayışımızı ön planda tutarak güçlü teknolojik altyapımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlk çeyrek finansal sonuçlarımız da bankamızın güçlü konumunu bir kere daha ortaya koydu. Aktif büyüklüğümüz, sağladığımız kredi destekleri, mevduatlarda ulaştığımız nokta ve gerçekleştirdiğimiz yurtdışı finansman işlemleriyle yıla hızlı bir başlangıç yaparak milli ekonomiye desteğimizi hız kesmeden sürdürüyoruz. 69’uncu yaşımızda da ülkemizin ekonomisini büyütmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bankanın ilk çeyrekte TL mevduatları da yüzde 22 arttı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!