Eğitimde sadece G.Saray ile olmaz

Güncelleme Tarihi:

Eğitimde sadece G.Saray ile olmaz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2015 01:57

Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, “Eğitimde son 20 yılda gerilemişiz. Eğer dünyanın ilk 20’si içinde kalacaksak, bir tek Galatasaray veya Galatasaray gibi 4-5 okulla bir yere varamayız” dedi.

Haberin Devamı

GALATASARAY Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, bu çağda eğitimin çok önemli olduğunu belirtti. Kıraç, “Eğitimde de son 20 senede çok gerilemişiz. Eğer dünyanın ilk 20’si içinde kalacaksak bir tek Galatasaray veya Galatasaray gibi 4-5 okulla bir yere varmamız mümkün değil” ifadelerini kullandı.

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ

Galatasaray Lisesi’nin 534’üncü kuruluş yıldönümü kutlamasında düzenlenen törende konuşan İnan Kıraç, Osmanlı’nın okuyan çocukları askere almama kararı olmasına rağmen, kumandanların Alman olmaması nedeniyle çocukların da askere alındığını ve Çanakkale Savaşları’nda çok sayıda Galatasaraylı gencin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

ATA’NIN G.SARAY SEVGİSİ

Atatürk’ün yanında Cumhuriyet’e inanan 71 kişiden 23’ünün Galatasaray mezunu olduğunu anlatan Kıraç, Atatürk’ün Galatasaray Lisesi Müdürü’nü önce mebus, ardından meclis başkanı yaptığını, dolayısıyla Atatürk’ün Galatasaray’a düşkünlüğünün bundan olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

TESLİM ETTİĞİM GÜN...

Galatasaray Üniversitesi’nde çıkan yangının üzerinden 35 ay geçtiğini ve bundan önceki toplantıda bir söz verdiğini hatırlatan İnan Kıraç, konuşurken duygulanarak, “Geçen yıl 77 yaşındaydım. Yanan binayı teslim ettiğim gün ayrılacağım sözü... Bitirince ayrılacağım” diyerek, konuşmasını tamamladı.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!