Bilgisayarda ekran görüntüsü nasıl alınır? Bilgisayarda ss alma programları ve uygulamaları (Windows 7, 8, 10 Ve 11)

Güncelleme Tarihi:

Bilgisayarda ekran görüntüsü nasıl alınır Bilgisayarda ss alma programları ve uygulamaları (Windows 7, 8, 10 Ve 11)
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2022 00:45

 Ekran görüntüsü almak sürekli olarak ihtiyaç duyulmakta olan işlemlerden birisi olarak ifade edilebilir. Özellikle bilgisayarda ekran görüntüsü almak isteyen kişiler tarafından ne şekilde yapılacağı araştırılmaktadır. Sizin için bilgisayarda ekran görüntüsü nasıl alınır? Bilgisayarda SS alma programları ve uygulamaları (Windows 7, 8, 10 ve 11) nelerdir detaylarıyla derledik.

Haberin Devamı

Ekran görüntüsü almak son zamanlarda oldukça fazla kullanılmakta olan özellikler arasında yer almaktadır. Ekran görüntüsü almak aynı zamanda screenshot olarak da bilinmektedir. Genel olarak ise SS almak şeklinde ifade edildiğini söylemek mümkündür. Ekran görüntüsü almak, bilgisayarınızın ekranının fotoğrafını çekmek ve kaydetmek şeklinde de ifade edilebilmektedir.

 Bilgisayarda Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

 Bilgisayarda ekran görüntüsü almak isteyen kişilerin bu işlemi nasıl yapacakları hakkında bilgi edinmeleri gerekmektedir. Öncelikli olarak bilgisayar kullanıcılarının açık olan bir ekranın görüntüsünü almak veya kaydetmek istemeleri durumunda klavyede bulunan Print Screen tuşunu kullanmaları gerekmektedir. Ekran görüntüsü almak için uygulanabilecek en kolay yöntemlerden birisinin klavyede yer alan Print Screen tuşu olduğunu söylemek de mümkündür.

Haberin Devamı

 Ekran görüntüsü almak istediğiniz zaman öncelikli olarak yapmanız gereken işlem Print Screen tuşuna basmak olmalıdır. Sonrasında ise Power Paint uygulamasını açarak boş bir sayfaya aldığınız ekran görüntüsünü yapıştırabilir ve sonrasında da kayıt edebilirsiniz. Power paint programını açtıktan sonra mause ile sağ tıklayarak yapıştır seçeneğini seçebileceğiniz gibi klavyede yer alan ctrl+v tuşlarına da basabilirsiniz. Böylece almış olduğunuz ekran görüntüsünü görüntüleyebilir ve kayıt edebilirsiniz.

 Aynı zamanda ekran görüntüsü almak için kullanılmakta olan çeşitli programların bulunduğunu söylemek de mümkün olmaktadır. Klavyesinde print screen tuşu bulunmayan kişiler ise çeşitli programlar ile ekran görüntülerini kayıt edebilirler.

 Bilgisayarda SS Alma Programları ve Uygulamaları (Windows 7, 8, 10 ve 11)

 Ekran görüntüsü alma özelliği günümüzde oldukça yaygın olarak kullanılmakta olan özellikler arasında yer almaktadır. Ekran görüntüsü almak aynı zamanda screenshot olarak da ifade edilebilmektedir. Screenshot kelimesinin kısaltmasının ise SS almak şeklinde kullanıldığı bilinmektedir. Bilgisayarda SS almak isteyen kişilerin kullanabileceği çeşitli programların ve uygulamaların bulunduğunu söylemek de mümkün olmaktadır. Bilgisayarda SS almak isteyen bazı kullanıcıların klavyesinde print screen tuşunun bulunmaması gibi bir durum da söz konusu olabilmektedir. Böyle durumlarda ise ekran görüntüsü almak için bilgisayara program yüklenmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

 Bilgisayarda SS almak için kullanılmakta olan programlar olduğu gibi aynı zamanda ekran alıntısı aracını kullanmak da tercih edilmekte olan yöntemler arasında yer almaktadır. Bilgisayar kullanıcılarının screenshot almaları için kullanabilecekleri farklı uygulamalar olduğunu söylemek mümkün olmaktadır

PicPick

LightShot

ShareX

Greenshoot

Icecream Screen Recorder

En yaygın olarak kullanılmakta olan ekran görüntüsü alma programlarının bu şekilde ifade edilmesi mümkün olmaktadır. Klavyesinde print screen tuşu bulunmayan veya daha pratik bir şekilde ekran görüntüsü almak isteyen kişiler ekran görüntüsü alma programlarını sıklıkla tercih etmektedir. Özellikle Windows 10 işletim sistemine sahip olan cihazlarda gönül rahatlığı ile kullanabileceğiniz birçok screenshot programının bulunduğunu söylemek de mümkün olmaktadır. Ekran görüntüsü almak için öncelikli olarak tercih ettiğiniz bir programı bilgisayarınıza yüklemeniz gerekmektedir. Uygulamayı veya programı indirdikten sonra ise bilgisayara kurulumunun yapılması gerekmektedir. Hemen ardından ise kolay bir şekilde kullanmaya başlamanız mümkün olmaktadır.

Haberin Devamı

 Ekran görüntüsü almak için kullanıcıların tercih edebileceği oldukça çeşitli programların bulunduğunu söylemek de mümkün olmaktadır. Aynı zamanda ekran görüntüsü almak için yükleyeceğiniz uygulamaların bazılarında ekran görüntüsü alındıktan sonra, görüntüyü kaydetmeden önce üzerinde düzenleme yapabilme imkanının da bulunduğunu söylemek mümkün olmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!