Domus Academy lisans programları geliyor

Güncelleme Tarihi:

Domus Academy lisans programları geliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2017 12:39

Domus Academy, lisans eğitimlerine Moda, Deneyim Tasarımı ve İç Mimarlık programlarıyla başlıyor.

Haberin Devamı

İtalya’nın önde gelen tasarım okulu Domus Academy, global eğitimlerine Moda, Deneyim Tasarımı ve İç Mimarlık lisans programlarını da ekledi. 2017-2018 eğitim yılında başlayacak lisans programları, Domus Academy’nin “tasarlayarak öğrenme” yaklaşımını esas alıyor.

Business of Fashion tarafından 2016 yılında en iyi moda okulları arasında gösterilen Domus Academy, “Moda” lisans programıyla düşleri harekete geçiriyor. Endüstrinin ihtiyaçları paralelinde kurgulanan güncel eğitim programını son teknolojiyle buluşturan Domus Academy Moda Lisans Programı, öğrencilere moda firmalarıyla işbirliği fırsatı da sağlıyor. Dünyanın moda başkentleri arasında yer alan Milano’da bulunan Domus Academy, öğrencilerini bu rekabetçi alanda A’dan Z’ye beceri ve kendine güven ile başarılı olmaya hazırlamaya odaklanıyor. Öğrencilerin İtalyan moda sektöründen başlayarak global moda dünyasıyla ilgili derinlemesine bilgi kazanmasını hedefleyen Moda Lisans Programı, Pazar analizi ve trend analizleri gibi yaratıcılığı geliştiren imkanlarla sürdürülebilir çoklu-kanal çözümleri geliştirme gibi becerileri kapsıyor.

Haberin Devamı

“TASARIMIN GELECEĞİNE AYAK UYDURAN BİR PROGRAM”
Domus Academy lisans programları arasında yer alan Tasarım bölümü; etkileşim tasarımı, hizmet tasarımı, kullanıcı deneyimi, bilgi mimarisi, grafik ve görsel tasarımın yanı sıra; prototiplendirme, fiziksel bilgi işlem, yaratıcı kodlama, senaryo oluşturma ve hikâye anlatımını da kapsayan farklı disiplin ve beceriler sunuyor.

Domus Academy lisans programlarının tanıtımında söz alan Enstitü Başkanı Line Ulrika Christiansen, 2017-2018 öğretim yılında hayata geçirecekleri lisans programları için “Dünya çapındaki tasarım yaklaşımımıza, lisans programlarını da eklemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Programlarımızı, tasarım endüstrisinin yeni taleplerinden yola çıkarak seçtik. Öğrencilerimize dünyanın tasarım başkentlerinden Milano’da, tasarımın geleceğine ayak uyduran bir eğitim imkanı sunuyoruz. Domus Academy’den mezun olduktan sonra tüm öğrencilerimizin sektörün başarılı oyuncuları arasına girebileceğinden hiç şüphem yok” dedi.

Haberin Devamı

Domus Academy lisans programları geliyor

DEĞİŞEN MEKAN ALGISINI ESAS ALIYOR
Domus Academy İç Mimarlık Lisans Programı’nda ise ana hedef, geleceğin mekanlarına anlam katmak. Her geçen gün ilerleyen teknolojiyle değişen mekan algısını esas alan programda öğrenciler; büyük ölçekten, mikro müdahalelere; kentsel boyuttan iç tasarımda kullanılan el yapımı eşyalara uzanan  farklı ölçeklerdeki tasarımı deneyimleme ve uygulama fırsatı buluyor.

VERSACE, MOTOROLA VE BMW DESIGN İLE İŞBİRLİĞİ
Domus Academy; Versace, Motorola ve BMW Design gibi prestijli şirketlerle de işbirliği içerisinde. Derslere, atölye çalışmalarına ve uluslararası yarışmalara katılma hakkı sunan programda öğrenciler, doğrudan bu şirketlerin mentorluğuyla genişlettikleri profesyonel iş ağlarının yanı sıra,  iş fırsatları da yakalabiliyor.  

Haberin Devamı

Domus Academy hakkında:
1982’de Milano’da kurulan Domus Academy, İtalyan Tasarımı ve Modasına odaklanan açık bir projeyi temsil eden İtalya’daki ilk lisansüstü tasarım okuludur. Domus Academy yıllar içinde endüstriyel yaratıcılık süreçleri, estetik ve tüketim senaryoları, mekân ve zaman ilişkileri, kamusal ve özel hizmetlere odaklanan lisansüstü deneyimini artık lisans öğrencilerine de sunuyor. Kökleri İtalya’da bulunan Domus Academy’nin uluslararası bakış açısı ve yaklaşımı, gelişmiş bilgileri vizyoner projeler bağlamında kullanırken tasarım kültürünü zenginleştirme, yayma ve güncellemeyi amaçlıyor.
Domus Academy metodolojisi, tasarlayarak öğrenme yaklaşımına dayanıyor. Bu yaklaşımda öğrenim; araştırma, inceleme ve fikir geliştirme anlamına gelmekle birlikte projeler de gerçek iş ihtiyaçlarına ve taleplere dayanıyor. Domus Academy’nin başarısındaki en önemli rolü, derslere ve projelere gerçek dünyadan güncel bir bakış açısı kazandıran ve alanında uzman profesyonellerden oluşan öğretim kadrosu üstleniyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!