Dizi setindeki kavga tiyatroya nasıl sıçradı

Güncelleme Tarihi:

Dizi setindeki kavga tiyatroya nasıl sıçradı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2011 00:00

Sette yaşanan bir olayın kelebek etkisiyle bir tiyatro oyununu nasıl etkilediğini anlatayım bu hafta size

Haberin Devamı

Dizi setinde yaşanan bir şiddet haberi vurdu geçtiğimiz haftanın magazin gündemine. ‘Leyla ile Mecnun’ dizisindeki Leyla’yı (Ezgi Asaroğlu) Mecnun’un can düşmanı zengin ve şımarık çocuk Arda’nın (Ushan Çakır) dövdüğü ortaya çıktı. Olaya adı karışan üçüncü kişi de yine aynı dizide rol alan Beste Bereket. Ve olayın ardından üçünün de diziyle ilişkisi kesildi. Yani kovuldular.
Gelelim bu olayın bir tiyatro eserinin prömiyerini erteletecek noktaya varmasına.
Ushan Çakır, yetenekli bir oyuncu. Geçen yıl Tiyatro Sıfır Nokta Yki’nin ‘Bazı Sesler’ oyunundaki Ray karakterini başarıyla canlandırmış ve performansıyla dikkat çekmişti.
Tiyatro sahnesinde parlayan yıldızı onu televizyona taşıdı. ‘Leyla ile Mecnun’ dizisinde önemli rollerden biri olan Arda’yı kaptı. Daha büyük bir kitlenin sempatisini kazandı, ilgisini çekti.
Bu sezon da, aykırı işleri çarpıcı prodüksüyonlarıyla dikkat çeken Dot Tiyatrosu’nun oyuncu listesinde gördük adını.
Sezonun yeni oyunu ‘Öksüzler/Orphans’ için kadroya seçildi.
Dennis Kelly’nin yazıp Tuğrul Tülek’in yönettiği oyunda Gizem Erdem ve Ybrahim Selim’le aynı sahneyi paylaşacaktı Ushan Çakır.
Oyunun dün akşam prömiyer yapması gerekiyordu aslında. Ama Ushan Çakır, geçen haftaki darp hikâyesinden sonra ortalıktan kaybolmuş, telefon bile açmamış Dot’takilere.
Sonuç, tabii ki alelacele yeni bir oyuncu, yeni provalar, yeni gösterim tarihi olmuş.
Dot ekibi şu sıralar hummalı bir prova çalışması içinde. Yeni oyuncularıyla 20 Ekim gibi sahnede olmayı planlıyorlar.
Demek ki neymiş?
Yeteneğin akılla idare edilmesi gerekiyormuş.

Herkül’ün 31 yıllık hasreti

Haberin Devamı

Perge antik kentinden kaçırıldıktan 31 yıl sonra ABD’den Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bindiği uçakla Ankara’ya getirilen ‘Yorgun Herakles’ (Herkül) heykelinin üst kısmı sağ salim Antalya’da bacaklarına kavuştu. ?imdi uzmanların cerrahi müdahalesiyle gövde ve bacaklar birleştirilecek. 18 yaşına geldiğinde Nemea ormanlarında yaşayan bir aslanı öldürme görevini üstlenen Herkül, nöbet sırasında her gece kralın 50 kızıyla birlikte olurmuş. Ve yorgun görüntüsünün nedeni bu zorlu görevmiş. 31 yıl sonra alt tarafına kavuşması sizce de anlamlı değil mi?

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!