Detoksu hayatınıza kolayca sokabileceğiniz 6 yöntem

Güncelleme Tarihi:

Detoksu hayatınıza kolayca sokabileceğiniz 6 yöntem
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2017 10:27

Bu aralar vücudumuzun arınma yöntemleriyle ilgili pek çok şey duyuyor ve görüyoruz fakat ne işe yaradıklarını tam olarak bilmediğimiz bu detoks yöntemleri hakkında daha fazla ve doğru bilgi almak istiyoruz.

Haberin Devamı

Aslında detoks uygulamak, uyguladığınız günlük rutin egzersizlerinizden hatta herhangi başka bir rutininizden daha zor değil. Sadece yemek saatlerinizde tükettiğiniz sağlıksız ve vücudu yoran besinlerin yerini, enerjinizi ve sağlığınızı daha da arttıracak lezzetli öğünlerle değiştirerek bile detoksu hayatınızın bir parçası haline getirebilirsiniz. Biz de buna bir katkıda bulunalım istedik ve vücudunuzda detoks etkisi yaratacak doğal, basit ve etkili yöntemleri sizler için sıraladık:

Her öğününüzde besleyici gıdalar tüketmeye dikkat edin

Besleyici gıdalar, bedenimizin enfeksiyonlarla savaşmak için ihtiyaç duyduğu antioksidanlar ve bazı önemli besleyici öğeleri içerir. Bu maddeler sayesinde vücudumuz zararlı toksinlerden kurtulur. Ayrıca hem bağışıklık sistemimiz hem de genel sağlığımız açısından oldukça yararlıdırlar. Bu gıdalar, omega-3 yağ asidi bakımından oldukça zengin, besleyici ve lezzetli bir grup gıdadır. Bunlara örnek olarak somon ve ton balığı, avokado, badem ve cevizi sayabiliriz. Bir kez bu besinleri hayatınıza soktuğunuzda, onları tüketmeye çabukça adapte olacaksınız, aynı zamanda kendinizi ruhen de daha mutlu ve sağlıklı hissedeceksiniz.

Haberin Devamı

İlginizi çekebilir: Hem bedeninize hem ruhunuza detoks yapacak tarifler

Detoksu hayatınıza kolayca sokabileceğiniz 6 yöntem

Normalde tükettiğinizden çok daha fazla su tüketin

Eğer yeterince su içtiğinizi düşünüyorsanız, bunu yeni bir seviyeye taşıyın. Vücudunuzu toksinlerden arındıracak en kolay ve en doğal yöntem su içmektir. Bol bol su içmek sisteminizi doğal yöntemlerle temizler, daha temiz bir cilt, daha düzgün işleyen organlar, daha etkin bir dolaşım, solunum ve sindirim sistemi sağlar. Günde en az 8 bardak su içmeli ve suyu, en favori içeceğiniz haline getirmelisiniz.

Organik beslenmeyi alışkanlık haline getirin

Organik besinleri hayatımıza tamamen sokmak zor bir şey olsa da, sıkça tükettiğimiz ve içinde fazlaca koruyucu madde ve ilaç barındıran besinlerin organiklerini olabildiğince tercih etmeliyiz. Örneğin önceliği tükettiğiniz kabuklu meyve ve sebzelere verebilirsiniz.

Haberin Devamı

Doğru organik gıdaları seçtiğinizde, sağlığınıza zararlı olan toksinlerden de kaçınmış olursunuz. Bu, detoks yapmanın oldukça basit bir yolu ve tek yapmanız gereken manav alışverişlerinizde daha seçici olmak.

İlginizi çekebilir: Metabolizma hızlandıran ve yağ yakıcı detoks suları

Detoksu hayatınıza kolayca sokabileceğiniz 6 yöntem

Sabahları yeşil çay için

Yeşil çay, bedeninizin ihtiyaç duyduğu antioksidanları en doğal haliyle almanızı sağlar. Sağladığı az miktarda kafeinle, sabah kahvenizin verdiği enerjiyi de verir. Yani kahve yerine sabahları yeşil çay içmeyi tercih ederseniz, hem alıştığınız kafein takviyesini alır hem de sağlığınıza olan önemli katkılarından yararlanırsınız. Detoks yapmak, sağlıklı kararlar vermeyi de gerektirdiği için, birtakım değişiklikler yapmaya hazır olmalısınız.

Haberin Devamı

İlginizi çekebilir: Sağlıklı ve uzun bir yaşam için arınma: Detoks mucizesi

Her gün bir öğününüzü seçtiğiniz bir protein içeceğiyle değiştirin

Beslenme düzeniniz söz konusu olduğunda çok uç noktalarda uygulamalardan hoşlanmasanız da, öğününüzü protein içeceği ile değiştirmek düşündüğünüz kadar marjinal bir değişim değil. Ayrıca size hiçbir zarar vermeyeceği gibi, vücudunuzun ihtiyaç duymadığı maddelerin de sisteminizden atılmasını sağlar. Bu içecekleri tükettiğinizde metabolizmanızın hızlandığını ve sindirim sisteminizin çalıştığını göreceksiniz. Başlangıcı kolay bir tarifle yapabilirsiniz. İşte hem lif almanızı hem arınmanızı sağlayacak bir protein içeceği tarifi:

Haberin Devamı

Yulaf ve muzla hızlıca bir protein içeceği hazırlayabilirsiniz.

  • 2 yemek kaşığı yulaf
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 adet olgun muz

Bütün malzemeleri blender ya da mutfak robotuna atıp iyice karıştırın.

Zararlı bakterileri vücudunuzdan atabilmek için, probiyotikleri deneyin

Probiyotikler, vücuttaki zararlı bakterileri doğal yollarla yok eden çok güçlü maddelerdir. En çok, zararlı bakterilerin üreyebileceği sindirim sistemini etkilerler. Sadece sindirim sisteminin iyi çalışmasını sağlamaz, aynı zamanda vücudunuzu temizler ve arındırır.

uplifers.com tarafından hazırlanmıştır.

BAKMADAN GEÇME!