Derya Sert bebeğini kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Derya Sert bebeğini kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2013 15:24

Antalya'da 8 Ağustos 2011'de 7 saat süren operasyonda dünyanın ilk rahim nakli yapılan 23 yaşındaki Derya Sert'in 8 haftalık hamileliği sonlandırıldı.

Haberin Devamı

DÜNYA BU BEBEĞİ BEKLİYORDU
Dünyanın ilk kez kadavradan rahim nakli yapılan Derya Sert'in yolculuğu, 8 Ağustos 2011'de başlamıştı. Türkiye ile birlikte tüm dünya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, Prof. Dr. Ömer Özkan'ın yaptığı nakli takip ediyordu. Uzun bir sürecin ardından Derya Sert'e bu yıl 31 Mart 2013'de embriyo transferinin gerçekleştirildiği açıklandı. Transferin başarılı olduğu ve genç kadının hamile kaldığı haberi ise 12 Nisan'da basına yansıdı.
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kadavradan rahim naklini gerçekleştirerek dünya tıp literatürüne giren ekip, geçen 31 Mart'ta embriyo transferi işlemini başlatmış, 12 Nisan'da da Sert'in hamile olduğu kamuoyuna açıklamıştı.

 

Haberin Devamı

YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

 

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Ünal ve Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, "Dünyanın kadavradan rahim nakli yapılan ilk hastası Derya Sert'in 8'inci hafta sonundaki kontrolünde embriyo kalp atışlarının izlenmemesi üzerine gebeliği sonlandırılmıştır. Hastanın genel durumu iyidir ve evinde istirahat etmektedir. Uygun şartlarda hazırlıkları tamamlandığında tüp bebek tedavisine devam edilecektir" ifadesine yer verdi.

 

TIP LİTERATÜRÜNE GİRDİ / Foto Galeri

 

TIP DÜNYASI YAKINDAN İZLİYORDU

 

Derya Sert, rahim naklinin yapıldığı  günden itibaren, Türkiye ile birlikte dünya basınının da ilgisini çekmişti. Tüm dünya minik bebeğin kalp atışlarını dahi haber yaparken, tıp dünyası da bu önemli operasyonun başarısını takip ediyordu.

 

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!