Derbiye 3 bin 800 güvenlik görevlisi

Güncelleme Tarihi:

Derbiye 3 bin 800 güvenlik görevlisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2013 16:16

Kayseri Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Karşılaşmada 3 bin 800 personel görev alacak. İstanbul, Ankara, Sivas ve diğer çevre illerden takviye ekip gelecek" dedi.

Haberin Devamı

Kayseri Valiliği tarafından İl Özel İdaresi Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen bayramlaşma programında konuşan Aydın, emniyet teşkilatı olarak Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 11 Ağustos Pazar günü Kadir Has Stadı'nda oynanacak Süper Kupa maçı öncesi tüm hazırlıkları tamamladıklarını söyledi. Bu maçın dostluk, kardeşlik havası içinde ve fair play kuralları çerçevesinde geçmesini arzu ettiklerini belirten Aydın, yasaların verdiği yetkiler kapsamında taraftarların güvenli bir ortamda maçı seyredebilmeleri için her türlü tedbiri aldıklarını vurguladı.

Taraftarlardan güzel bir ortamda, mutlu bir şekilde vakit geçirmeleri için stadyuma gelmelerini isteyen Aydın, şunları kaydetti:

"Bu çerçevede kanunlarca yasaklanan bazı maddeleri stadyuma sokmamalarını rica ediyorum. Bunlar özellikle maçın tadını bozan ve insanları huzursuz eden maytap, meşale ve diğer maddelerdir. Bu maddeleri stadyuma sokmak Türk Ceza Kanunu'na göre de 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası gerektirir. Yine bu yasaklı maddeleri stadyuma sokanlar uzun süre maçlardan men edilmektedir ve adli para cezaları da bu kanun içindedir. İnsanları tahrik eden, hakaret içeren pankartların stadyuma getirilmesi de maçın huzurunu bozacak temel unsurlar arasında yer alıyor. Bu nedenle bu tür pankartları içeri almayacağız. Ayrıca alkollü olarak maça girmenin yasak olması nedeniyle de alkollü olarak stada gelen taraftları içeri almayacağız. Stadyum içinde ve etrafında bulunan görevlilerimiz karaborsa bilet satışı da dahil olmak üzere insanlarımızın huzurunu bozacak her türlü oluşuma karşı tedbirli olacak"

Şehrin girişinde ve havaalanından başlayarak birçok noktada güvenlik önlemi alacaklarını belirten Aydın, maçın son anına, tüm seyirciler kenti terk edene kadar alınan önlemlerin süreceğini ifade ederek, "Galatasaray-Fenerbahçe maçını izlemek için yurt dışından ve birçok şehirden taraftar gruplarının gelmesini bekliyoruz. Karşılaşmada 3 bin 800 personel görev alacak. İstanbul, Ankara, Sivas ve diğer çevre illerden takviye ekip gelecek. En büyük yardımcımız Kayseri halkı olacak. Ümit ediyorum iki bayramı birlikte yaşarız. Kayseri'de futbol, kardeşlik, başarı ve centilmenlik demektir. Her iki takımımıza da başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

"Yolumuz hastane ve mezarda son bulmasın"

Mustafa Aydın, bayram ziyareti nedeniyle yolculuğa çıkan vatandaşlara da uyarılarda bulunarak, özellikle uzun yola çıkan vatandaşların polis birimlerinde her türlü ihtiyaçlarını giderebileceklerini söyledi. Bu birimlerde çeşitli ikramlarla vatandaşların yorgunluklarını gidererek onları dinlendirip daha güvenli seyahat yapmaları için her türlü desteği ve yardımı sağlayacaklarını ifade eden Aydın, "Sevdiklerimizi görmek için çıktığımız yollar ne olur hastanede ve mezarda son bulmasın. Bütün trafik kurallarına uyalım. Çünkü trafik kuralları bizleri hayata bağlar. Sevdiklerimizle buluşalım, mezar ve hastaneyle değil. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın bayramını tebrik ediyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!