Derbi zamanı

Güncelleme Tarihi:

Derbi zamanı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2013 11:49

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray karşı karşıya geliyor. Sezonun bu ilk derbi maçı ezeli rakipler arasındaki 333. randevu olacak. Derbi son iki sezonun şampiyonu Galatasaray ile ligin lideri Beşiktaş'ı karşı karşıya getirmesinin yanı sıra Terim ile Bilic'i de 2008 Avrupa Şampiyonası sonrasında ikinci kez rakip yapacak. Derbiye saatler kala Galatasaray taraftarları Florya Metin Oktay Tesisleri, Beşiktaşlılar ise Beşiktaş'taki Kazan çevresinde toplandı ve tezahüratlar yapıyor.

Haberin Devamı

Sezona yeni teknik direktörü Slaven Bilic önderliğinde harika bir giriş yapan siyah beyazlılar Olimpiyat Stadı'ndaki karşılaşmada sezona kötü bir giriş yapan ve son maçında Real Madrid'e 6-1 mağlup olan Galatasaray'ı konuk edecek. 76 bin futbolseverin izlemesi beklenen karşılaşmayı Fırat Aydınus yönetecek.



BEŞİKTAŞ CEPHESİ

Sezona 4'te 4 yaparak giren Beşiktaş, rakip filelere 11 gol gönderirken kendi kalesinde sadece 2 gol gördü. Kartal, Olimpiyat'ta oynadığı 2 maçta ise kalesini gole kapattı ve rakiplerine 4 gol attı.

Siyah beyazlıların en golcü oyuncusu ise 4 golle Portekizli Almeida. Bu oyuncuyu 2'şer golle Gökhan Töre ve Escude takip ediyor.

MOTTA - VELİ GÖREVE
Siyah beyazlıların sol bekte yaşadığı soruna çözüm için Brezilya'nın Flamengo takımından kiraladığı Ramon Motta, ayağının tozuyla Bursaspor karşısında ilk 11'de yer almıştı. Motta'nın derbi maçında da ilk 11'de yer alması bekleniyor. Geçtiğimiz hafta sakatlanan Oğuzhan'ın yerine ise orta saha göbeğinde Veli görev yapacak.

Haberin Devamı

GALİBİYET DEMEK 9 PUAN FARK DEMEK
Sezona harika bir giriş yaparak 4 maçta 12 puan toplayan Kartal derbi mücadelesinden galibiyetle ayrılırsa Galatasaray'la arasındaki puan farkını 9'a çıkartacak ve daha sezonun ilk haftalarında önemli bir avantaj yakalayacak.

MUHTEMEL İLK 11
Tolga - Serdar, Sivok, Escude, Motta - Veli, Atiba Fernandes, Gökhan, Olcay - Almeida

GALATASARAY CEPHESİ

Son 2 sezonun şampiyonu Galatasaray sezona Gaziantepspor'u 2-1 yenerek başladı. Ancak daha sonra çıktığı 3 maçtan da beraberlikle ayrılan sarı kırmızılılar hafta içinde Şampiyonlar Ligi mücadelesinde Real Madrid'e 6-1 mağlup oldular. Süper Lig'de oynadığı 4 karşılaşmada rakip filelere sadece 4 gol gönderebilen Aslan, kendi kalesinde ise 3 gol gördü. 4 haftada 2 deplasman sınavına çıkan sarı kırmızılılar Bursaspor ile 1-1 berabere kalırken Eskişehir'de golsüz eşitliğe razı oldu.


BURAK 100'LER KULÜBÜNE EN BÜYÜK ADAY
Burak Yılmaz attığı 2 golle takımının en skorer ismi. Yıldız oyuncular Drogba ve Sneijder'in ise 1'er golü bulunuyor.

Haberin Devamı

Süper Lig kariyerinde 97 golü bulunan Burak Yılmaz 3 gol daha atarsa 100'ler kulübünün yeni üyesi olacak.

ROTASYON VAKTİ
Real Madrid mağlubiyetiyle beraber büyük bir şok yaşayan sarı kırmızılıların hem bu şoku atlatmak hem de kötü gidişe dur demek için farklı bir kadroyla sahada olması bekleniyor. Sağ bekte Eboue'nin yerine Sabri, stopere Chedjou'nun yerine Semih'in forma giymesi beklenirken yeni transfer Bruma'nın da ilk 11'de olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Real Madrid maçında sakatlanan yıldız oyuncu Drogba'nın da ilk 11'de görev almayacağı kesinleşti. Ancak golcü oyuncu 18 kişilik maç kadrosunda yer alabilir.

MUHTEMEL İLK 11
Muslera - Sabri, Dany, Semih, Hakan - Melo, Selçuk, Sneijder, Bruma, Umut - Burak

Haberin Devamı


TERİM İLE BİLİC 2. KEZ KARŞI KARŞIYA
Beşiktaş teknik direktörü Slaven Bilic ile Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, 5 yılı aşkın süre sonra ikinci kez karşı karşıya gelecek. 2008 Avrupa Şampiyonası’nda Terim yönetimindeki Türkiye, Bilic’in çalıştırdığı Hırvatistan Milli Takımı’nı çeyrek finalde penaltılarla elemişti.

TARAFTARIN HEDEFİ ÇİFTE REKOR
Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki derbi mücadelesinin lig tarihindeki derbi seyirci rekorunu da kırması bekleniyor. Toplamda 75 bin 900 siyah beyazlı taraftarın maçı tribünden takip edeceği öğrenildi.

Beşiktaş tribünleri aynı zamanda bir desibel rekoru kırmaya da hazırlanıyor. Özel bir firmayla ses desibel ölçümü yapmak için anlaşan siyah beyazlılar 132 desibeli geçmeye çalışacak.

Haberin Devamı

Derbi zamanı

BILIC İMZALI REKOR MESAJI
76 bin biletli seyircinin izlemesi beklenen Beşiktaş - Galatasaray mücadelesi bu özelliğiyle de Türkiye'deki seyirci rekorunu kırmaya hazırlanıyor. Bu alandaki daha önceki rekor 70 bin 125 biletli seyirciyle yine Olimpiyat Stadı'nda bir Galatasaray - Fenerbahçe karşılaşmasına aitti.

Rekora sayılı saatler kala Atatürtk Olimpiyat Stadı'nın koltuklarına da Slaven Bilic imzalı rekor mesajları koyuldu. Bilic imzalı rekor mesajında şu satırlar yazılı; "Şanlı fedekar Beşiktaş taraftarı; 110 yıldır her maç sesinle, renginle, yüreğinle doldurdun. Zafer yolunda takımın rehberi, asi ruhu, yenilmez gücü oldun. Hiç dinmeyen desteğinle bugün, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda 76.127 Kartal tek yürek, yeni bir destana, bir rekora imza attın.
Bu zafer bu gurur senin. Şükranlarımla. Slaven Bilic"

BEŞİKTAŞ TARAFTARI "KAZAN"DA TOPLANDI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!