Çıplaklığı savunan biri deÄŸilim

Güncelleme Tarihi:

Çıplaklığı savunan biri değilim
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 12, 2007 00:00

Geçen hafta yaptığı "Modacılar cast için bizi çırılçıplak soyuyor" açıklamasıyla gündemin ilk sırasına oturan Şenay Akay, sözlerinin farklı yansıtıldığını ileri sürdü.

Şenay Akay fotoğrafları için tıklayın

Haberin Devamı

"Cengiz Abazoğlu veya Cemil İpekçi gibi isimlere 'Siz çıkın da ben giyineyim denmez" diyen ünlü manken, jübilesine az kaldığını da sözlerine ekledi.Bundan böyle kurduğu Project by Şenay Akay adlı şirketin işlerine ve televizyon projelerine ağırlık vereceğini belirten ünlü manken, şunları söyledi: "Televizyon için iki farklı projem var. Biri moda konseptli, diğeri eğlence ve şov ağırlıklı olacak. Açıkçası mankenliğe sadece kısa bir süre daha devam edeceğim gibi görünüyor."

Modacılar cast için bizi çırılçıplak soyuyor" sözleriniz gündeme damgasını vurdu. Gerçekten de böyle bir açıklama yaptınız mı?

- Bir gazeteci arkadaşımız bana "Defilelerde modacıların yanında soyunuyorsunuz. Sizi çıplak görüyorlar. O an neler hissediyorsunuz" diye sordu. Ben de bu soruya "Defilelerde veya provalarda Cengiz Abazoğlu ya da Cemil İpekçi gibi bir isme ’Siz çıkın da ben giyineyim’ diyemezsiniz. Çünkü orada işin patronları onlar... Her şey bir düzen içerisinde yürütülüyor" diye yanıt verdim. Yani açıklamamda hafif bir montaj oyunu olmuş.

Haberin Devamı

Diğer ülkelerde de defile kulislerinde sistem böyle mi işliyor?

Çıplaklığı savunan biri değilim
- Evet, aynen böyle... Dünyanın neresine giderseniz gidin, defile öncesi ve sonrası kapris yapamazsınız. Eğer mırın kırın ederseniz iş alamazsınız. Eğer top model olmak istiyorsanız, kapris yapmaktan kaçınmalısınız.

Sözleriniz, sanki çıplaklığı savunuyormuşsunuz gibi bir imaj yarattı...

Bakın, tüm dünyada "nü" yani çıplak çekim konseptleri vardır. Birçok model de bu çekimlerde seve seve yer alır. Çünkü nasıl kusursuz bir güzelliÄŸe sahip olduklarını ve iÅŸlerini nasıl hakkıyla yaptıklarını göstermek isterler. Ä°ÅŸte bu yüzden de nü çekimler modeller için çok önemlidir. Ben bunu anlatmaya çalıştım ama yanlış aktarıldı. Â

Yer aldığınız "Magazin Mahkemesi" adlı programda magazincilere karşı bir tutum sergiliyorsunuz.

- Biz, aramızdaki sorunları bir türlü sonuca bağlayamıyoruz. Yani sonuca ulaşamıyoruz ve bu gidişle ulaşamayacağız da! Bunlar olurken, magazinci arkadaşlarımıza röportaj vermeyince de "kaprisli" damgası yiyorum, benim için "Kimseyle muhatap olmuyor" deniyor. Umutlu değilim gidişattan yani...

Haberin Devamı

Konuşmak istemiyorsunuz, yani bir anlamda küskünlük yaşıyorsunuz. Doğru mu?

- Tabii ki küseceğim. Bir röportaj veriyorum ve öyle bir hale getiriyorlar ki, sanki ben değil de benim yerime bir başkası yanıtlamış soruları! Bir bakıyorum çıplaklığı savunuyormuşum gibi bir hava yaratılmış... Halbuki böyle bir durum asla söz konusu değil. Kim kaldı ki model olarak; Deniz Akkaya, Güzide Duran, Şenay Akay var. Başka kimse var mı? Hepimiz birbirimizle iş yapıyoruz. Bana zarar veren insan, kendine de zarar vermiş olur. Ayrıca modellik dışında da birçok güzel iş yapıyorum ve ağzımdan çıkmayan sözler yüzünden bu güzel işler gölgede kalıyor.

Evet, bir süredir mankenliğin yanı sıra imaj danışmanlığı ve prodüksiyon işleriyle de ilgileniyorsunuz. Farklı alanlara kayma fikri aklınıza nereden geldi?

- Zaten uzun zamandır prodüksiyon iÅŸlerine el atmayı düşünüyordum; artık zamanı geldi... Çünkü modellik belli süre yapılabilecek bir iÅŸ. Bu yüzden Project by Åženay Akay adlı bir ÅŸirket kurdum. Moda çekimleri, imaj maker’lık, TV programları, reklam çekimleri gibi konularda hizmet veriyoruz. FotoÄŸrafçılık alanında Pelin KaramehmetoÄŸlu ile çalışıyoruz. Stil danışmanlığımızı ise Elif Karlı yapıyor. Ä°nsanlar bana gelip 10 yıl sonra nerede ve ne ÅŸekilde olmak istediklerini anlatıyorlar, bizler de onlara kapsamlı bir kariyer planlama programı uyguluyoruz.Â

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea59bff018fbb8f87a3e7e
Podyuma veda zamanıgeldi

Yeni sezonda ne gibi projelere imza atacaksınız?

Şirketteki işlerimin yanı sıra bazı dergilere yaptığım danışmanlık ve editörlük devam edecek. Televizyon içinse iki farklı projem var. Biri moda konseptli, diğeri ise eğlence ve şov ağırlıklı olacak. Aslında üzerinde çalıştığımız bir program daha var ama henüz netleşmedi. Açıkçası mankenliğe sadece kısa bir süre daha devam edeceğim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!