Canlı yayınla burun ameliyatı

Güncelleme Tarihi:

Canlı yayınla burun ameliyatı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2014 10:11

Türkiye'nin farklı yerlerinde görev yapan yaklaşık 100 Kulak Burun Boğaz Uzmanı İstanbul'da Burun Okulu'nda biraraya geldi. KBB uzmanı Dr. Süreyya Şeneldir'in günün ikinci yarısında gerçekleştirdiği ameliyatı canlı yayınla, Burun Okulu'na katılan öğrencilere izletildi.

Haberin Devamı

İlki 2012 yılında Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Süreyya Şeneldir'in projesi olarak hayata geçen Burun Okulu'nun 6. toplantısında "ustalara saygı" başlığı dikkat çekti. Toplantının onur konuğu KBB uzmanı Op. Dr. Turgay Han Burun okulu 6'nın açılış konuşmasını da yaptı.

Onur konuğu hoca konuşmasının ilk bölümünde da geçmiş yılları, yaşanmışlıklarını anlattı:

"Yaşamımın büyük bölümü Haseki Hastanesi'nde geçti, etrafım hep kalabalıktı çünkü ben kalabalık olmasını istedim. Kahvaltılarımız 25 kişiden az olmazdı. Ben hep teşvik ettim ve arkadan ittim, çocuklarım benden daha iyi daha başarılı olsun istedim, benim yapamadıklarımı da yapsınlar. Ve şimdi görüyorum ki bunun meyvalarını topluyorum."

Canlı yayınla burun ameliyatı


Ve usta hoca katılımcı meslektaşlarına hekimliğin hem iletişim hem de teknik açıdan bir sanat olduğunu anlattı:

Haberin Devamı

"İnsanın her organı kıymetlidir, özellikle söz konusu kulak burun boğaz olduğunda. Burun fizyolojik olarak olduğu kadar estetik olarak da çok önemlidir. Hekimlik bir sanattır, eskiler-tababet ve şuabatı san'atı derlerdi. Hekimlik, bilim, estetik, sanat, edebiyat ve resmin karşımından oluşur. Nasihatler pek sevilmez ama birkaç tane söyleyeceğim; Sözü uzatmayın, dolandırmayın, dilinize sahip çıkın, İngilizce-Türkçe karışık bir lisan kullanmayın, Türkçe zengin bir dil, ona sahip çıkın."

Canlı yayınla burun ameliyatı

AMELİYATTAN NAKLEN YAYIN

Konuşmasının ardından Burun Okulu kurucusu Op. Dr. Süreyya Şeneldir tarafından Turgay Han hocaya katılımından dolayı bir plaket verildi. Burun Okulu 6'da daha sonra "adım adım rinoplasti sunumu yapıldı.

Burun Okulu 6'nın öğleden sonraki bölümünde "eğik burun" vakasının yer aldığı canlı cerrahi yapıldı. Ameliyat toplantı salonuna canlı olarak yansıtıldı. Op. Dr. Süreyya Şeneldir'in yaptığı cançlı cerrahi sırasında katılımcılar sorular sorarak ameliyata toplantı salonundan katıldılar.

Burun Okulu 6, bir ay içinde arka arkaya ameliyat olan beş kişiye yapılan farklı teknikteki ameliyatların sunumuyla sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!