Bu patatesin değeri 1 milyon Euro

Güncelleme Tarihi:

Bu patatesin değeri 1 milyon Euro
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2016 13:53

Ünlü fotoğrafçı Kevin Abosch, 2010 yılında çektiği patates fotoğrafını tam 1 milyon Euro karşılığında ünlü bir işadamına sattı.

Haberin Devamı

Satış ile ilgili Sunday Times gazetesine konuşan 46 yaşındaki fotoğrafçı, ismi basına açıklanmayan ancak Avrupalı olduğu belirtilen iş adamının patates fotoğrafını evinin duvarında görüp beğendikten sonra kendisinden satın aldığını söyledi. 

Abosch, “İki kadeh şarap içtik ve o bana ‘bu fotoğrafı gerçekten beğendim’ dedi. İki kadeh daha içtikten sonra ise ‘bu fotoğrafı gerçekten istiyorum’ demeye başladı” dedi. 

"ALDIĞIM EN YÜKSEK ÜCRET"

Siyah arka plan üzerinde organik bir İrlanda patatesinin görüldüğü fotoğrafı satmak için ne kadar para isteyeceğine iki haftalık bir sürenin ertesinde karar verdiğini söyleyen Abosch, “Bu şimdiye kadar siparişle çekilmemiş bir fotoğraf için aldığım en yüksek ücret oldu” dedi. 

İrlandalı fotoğrafçı şimdiye dek aralarında ünlü yönetmen Steven Spielberg ve Facebook yöneticisi Sheryl Sandberg’in de olduğu bir çok ünlü ismi görüntüledi. 

Abosh’un portreleri genellikle 200 bin sterline satılıyor.  

Söz konusu patates fotoğrafının üç versiyonu bulunuyor. Bunlardan biri Sırbistan’daki bir sanat müzesinde sergileniyor, diğeri ise fotoğrafçının özel koleksiyonunda bulunuyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!