Bir fincan böğürtlenli çay eşliğinde sıra dışı bir aşk romanı: Gökten Üç Aşk Düştü

Güncelleme Tarihi:

Bir fincan böğürtlenli çay eşliğinde sıra dışı bir aşk romanı: Gökten Üç Aşk Düştü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2014 10:20

Gökten Üç Aşk Düştü, yeni dönem aşk romanlarının arasından sıyrılan sıra dışı bir örnek.

Haberin Devamı

Küresel ölçekte ‘en iyiler’ listesine giren aşk kitapları, genellikle iyi pazarlama faaliyetleri ile dikkat çekiyor. Bazılarının konusu yerden yere vurulacak kadar kötü olabiliyor, ama bir anda milyonlarca insana ulaşabiliyor. Bazı kitaplar ise kendini pek gösteremese de kendi gizli okuru ile kalpleri fethetmesini biliyor. İşte Elif Batı Wibrew’un kaleminden çıkmış Gökten Üç Aşk Düştü romanı da böyle…

Kitabın akıcı dili, okuyucuya rahat bir okuma sunuyor. Birbirine bağlanmış olaylar, bir sonraki sayfayı merak ettiriyor. Öyle “kenara koyayım biraz da akşam okurum” diyebileceğiniz cinsten bir kitap değil. Bu kitaba, işinizi gücünüzü bitirip, böğürtlenli çay eşliğinde koltuğa kurulup, rahatsız edilmeyeceğinizden emin olduktan sonra başlamanızı tavsiye ederim. Çünkü o koltuktan ihtiyaç dışında pek kalkmayı istemeyeceksiniz.

Bir fincan böğürtlenli çay eşliğinde sıra dışı bir aşk romanı: Gökten Üç Aşk Düştü

Haberin Devamı

GÖKTEN ÜÇ AŞK DÜŞTÜ

Gökten Üç Aşk Düştü kitabının konusu, adından da anlaşılacağı üzere; aşk. Üç farklı sevgiliden farklı zamanlarda, ama aynı kişiye düşmüş bu aşklar. Kitabın ana karakteri Selin çok güçlü, oldukça sosyal, etrafında sevilen bir tip ama aşk ve ilişki konusunda çok deneyimsiz biri!

AŞK EŞİTTİR ACI

Yirmili yaşlarına kadar bir erkek arkadaşı olmamış, aşkı hep kendi içinde yaşamış. Âşık olmayı istiyor ama etrafındaki hikâyelerin kötü sonlu olanlarından korktuğu için bir ilişki istemiyor. Ona göre “Aşk eşittir acı!” Fakat Selin, bu acıdan korkuyor. Üniversiteyi bitirip, dil öğrenmek için gittiği Manhattan’da aşkı öğrenmeye başlıyor. Orada kaldığı yıllar boyunca üç adama âşık oluyor. Ama yaşadıkları gerçekten aşk mı, yoksa kendi kendine mi Yeşilçam filmleri yaratıyor, bilinmez. Selin ilişkilerindeki yanlışlıkların bilincinde olsa da “Ben bu yanlışları doğru yaparım” diye inatla, ama safça üzerine düşüyor yanlış kişilerin. Bu yanlış kişiler hayatından çıktıktan çok sonra bile, aklı yaşadıklarında kalıyor genç kadının. Biten aşklarının ardından, içinde kalan sorularla yaşamaya devam ediyor. Bu sevgililerinin kendinde kalmayışlarına değil, söylemediklerine ya da söylediklerine takılı kalıyor. O yüzden de, aşk kapılarını bir kez daha açmak istese bile, açmaya korkuyor.

Bir fincan böğürtlenli çay eşliğinde sıra dışı bir aşk romanı: Gökten Üç Aşk Düştü

Haberin Devamı

YAŞ OTUZ! ARTIK DAHA CESUR OLMA VAKTİ

Kitabın ana karakteri Selin, otuzuncu yaşını kutladığı gün artık korkularını bırakmaya karar veriyor. Bunun için ise geçmişteki sorulara cevap almak için eski sevgililerini bulmaya gidiyor. Japonya’nın iki şehri, Sri Lanka’nın başkenti ve Gökçeada’ya yaptığı yolculuklar, hem onun sorularına cevap verip hem de geçmişin gizli düğümlerini ortaya sürpriz bir biçimde çıkarıyor.

Kitabı okurken “Hadi ama artık! Bu sefer bari akıllı ol” diyeceğiniz çok şeyle karşı karşıya kalıyorsunuz. Çok defa kızıyorsunuz ona… Ama arkadaşınız olmayı başarıyor Selin. İyi gününde kötü gününde yanında olmak istiyorsunuz hep. O düğümlerini çözdükçe, siz “Ohhh!” diye rahatlıyorsunuz!

Haberin Devamı

Yıllarca size dost olacak iyi bir roman arkadaşı ile tanışmak istiyorsanız “Gökten Üç Aşk Düştü”nün Selin’i sizi bekliyor.

BAKMADAN GEÇME!