2. tur yurt dışı oy kullanma ne zaman başlayacak ve bitecek? 5 ülkede tarih uzatıldı | YSK ikinci turda yurt dışı ve gümrüklerde ikinci tur oy verme tarihi duyuruldu!

Güncelleme Tarihi:

2. tur yurt dışı oy kullanma ne zaman başlayacak ve bitecek 5 ülkede tarih uzatıldı | YSK ikinci turda yurt dışı ve gümrüklerde ikinci tur oy verme tarihi duyuruldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2023 18:24

İkinci tur yurt dışı oylaması için tarih belli oldu. 14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylardan herhangi biri yüzde 50 barajını geçemediği için seçimin 2. tura kalması kesinleşti. 2. tur yurt dışı oylaması ne zaman başlayacak? sorusu da bu sebeple merak edilip araştırılmaya başlandı. YSK Başkanı yaptığı açıklamada 2. tur yurt dışı ve gümrüklerde oy verme işleminin yapılacağı tarihi duyurdu. İşte YSK Başkanı Ahmet Yener tarafından yapılan açıklamanın detayları ve 2. tur yurt dışı seçim tarihi…

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları sonucunda ilk turun kazananı çıkmaması sebebiyle seçimler 2. tura kaldı. Konuyla ilgili Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener önemli açıklamalarda bulundu. Peki, Yurt dışı 2. tur oylaması ne zaman yapılacak? İşte 2. tur yurt dışı seçim tarihi 2023!

YURT DIŞI 2. TUR OYLAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener 14 Mayıs seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yener 2. turun kesinleştiğini ifade ederek şu cümlelere yer verd;

“Ülkemizde ilk defa gerçekleşecek 2. tur hakkın kısa bilgi vermek istiyorum. Geçici aday listesinin ilan edilmesinden sonra geçici aday ikamesine ilişkin sürecin belirlenmesine, son 2'ye kalan adaylardan herhangisinin adaylıktan çekilmesi halinde yerine bir sonraki adayın... Oy pusulaları sıralamada herhangi bir değişiklik olmayacak. Sıralamadaki adayın çekilmesi halinde diğer adayın bulunması şeklinde yer almaktadır. Sayın Erdoğan 1. sırada, sayın Kılıçdaroğlu 2.sırada yer alacak. Propaganda süreci başlamış bulunmaktadır.

Haberin Devamı

19 Mayıs Cuma günü ise kesin sonuçların ilanına gidilecektir. İlandan sonra yurt dışında oy verme işlemleri başlayacak. 23 Mayıs'ta yurt dışı oy verme işlemi başlayacak. 28 Mayıs 2023’te yapılacak cumhurbaşkanlığının 2. tur oylaması Türk milletine, adaylara ve siyasi partilere hayırlı olmasını dileriz.”

5 ÜLKEDE OY VERME SÜRESİ UZATILDI

YSK, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Kanada, Avustralya, İrlanda ve İngiltere'de oy verme işlemi süresinin uzatılmasına, bu ülkelerde 20-24 Mayıs'ta oy kullanılmasına karar verdi.