YKS 2022 ek tercih süreci... YKS ek tercih ücreti ne kadar? Ek tercih ödemesi nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

YKS 2022 ek tercih süreci... YKS ek tercih ücreti ne kadar Ek tercih ödemesi nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2022 12:26

YKS ek tercihleri başladı. Üniversite kayıtlarının tamamlanmasının ardından sıra ek tercihlerde. İstediği üniversite veya bölüme yerleşemeyen adaylar ek tercih başvurularını yapacak. Bu süreçte ek tercih ücretiyle ilgili detaylar da merak ediliyor. Peki YKS ek tercih ücreti ne kadar? Ek tercih ödemesi nasıl yapılır? İşte konuyla ilgili bilgiler...

Haberin Devamı

İlk yerleştirme sürecinde herhangi bir üniversite veya bölüme yerleşemeyen adaylar ek tercih başvurularını yapacak. Adaylar "Ek tercih ücreti ne kadar?" ve "Ek tercih ödemesi nasıl yapılır?" sorularının yanıtını merak ediyor. İşte ek tercih ücretiyle ilgili detaylar...

YKS EK TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

Adaylar ek tercih işlemlerini T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak alınacak.

Ek yerleştirme ücreti ise 30,00 TL olarak belirtildi.

Ek yerleştirme ücreti, 14 Eylül 2022 tarihi saat 23.59’a kadar yatırılabilecek. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları yükseköğretim programları tercihleri geçersiz sayılacak, yerleştirme işlemine alınmayacak.

Haberin Devamı

EK TERCİH ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

Ek yerleştirme ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER kısmına gidilerek “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartıyla da yatırılabilecek.

Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların tercihleri geçersiz sayılıp, yerleştirme işlemine alınmayacak.

Ek tercih ödemeleri kılavuzda belirtilen bankalara yatırılabilecek.

YKS EK TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ