Yıldızeli Belediyesi hangi partide? Sivas Yıldızeli Belediye Başkanı kimdir? 2019 Yıldızeli yerel seçim sonuçları...

Güncelleme Tarihi:

Yıldızeli Belediyesi hangi partide Sivas Yıldızeli Belediye Başkanı kimdir 2019 Yıldızeli yerel seçim sonuçları...
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2024 12:49

Yıldızeli Belediyesi hangi parti? sorusu seçimler öncesi merak ediliyor. 2024 yerel seçimlerinin 31 Mart tarihinde yapılması yapılması planlanıyor. 2019 Yıldızeli yerel seçim sonuçları da bu sebeple araştırılıyor. Peki, Sivas Yıldızeli Belediyesi hangi partide? Yıldızeli Belediye Başkanı kimdir?

Haberin Devamı

2024 yerel seçimleri yaklaşıyor. 31 Mart 2024 Yerel seçimleri öncesi 2019’da yapılan seçim sonuçları merak ediliyor. Sivas Yıldızeli Belediyesi hangi partide' sorusu da bu nedenle araştırılıyor. Peki, 2019 Yıldızeli Belediye Başkanı kim seçildi' İşte Yıldızeli yerel seçim sonuçları 2019

YILDIZELİ BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

2019 yerel seçimlerinde Yıldızeli için 3.878 oy kullanıldı. AK Parti Başkan adayı Mehmet Sabit Karakaş %60.52 oy alarak belediye seçimlerini kazandı. Şu anda Yıldızeli Belediyesi AK Parti tarafından yönetiliyor.

YILDIZELİ BELEDİYE BAŞKANI MEHMET SABİT KARAKAŞ KİMDİR?

Yıldızeli’nin köklü ailelerinden Hacı Hocalar ailesinden Fazilet Partisi ve AK Parti Kurucu İlçe Başkanlığını da Yapan Ali KARAKAŞ ’ın oğlu olarak 1983 Yılında Sivas’ta Doğdu. İlkokulu Yıldızeli Cumhuriyet İlkokulunda, Orta ve Lise Öğrenimini Yıldızeli İmam Hatip Lisesinde, Yüksekokul Tahsilini Cumhuriyet Üniversitesi Yıldızeli Meslek Yüksekokulu (Ziraat) ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde Tamamladı. 

Haberin Devamı

Memuriyet Hayatına 1999 yılında Yıldızeli Merkez Cami Vekil İmam Hatibi Olarak Başladı. Akabinde 2004 yılında Yıldızeli Belediye Başkanlığında Göreve Başladı. Belediye Başkanlığı Zabıta Birimi ve Özel Kalem Sorumlusu Olarak 5 Yıl Çalıştı, 2009-2019 yılları arasında Yıldızeli İlçe Özel İdare Müdürlüğünde Şef olarak çalıştı. Yapmış olduğu çalışmalar nedeniyle Mülki İdare Amirliği Makamınca 6. Kez Üstün Başarı ve Başarı Belgeleriyle taltif edildi. 

AK Parti Genel Merkezi AR-GE Başkanlığı tarafından düzenlenen, 17. Dönem ve 18. Dönem eğitim programlarına katılım ve başarı sağlayarak Siyaset Akademisi sertifikasını aldı. Milletvekilliği ve Yerel Seçimlerde hatiplik görevlerini üstlendi.

Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Mehmet Sabit KARAKAŞ evlidir.