Yenimahalle Belediyesi hangi partide? Yenimahalle Belediye Başkanı kimdir? 2019 Ankara Yenimahalle yerel seçim sonuçları…

Güncelleme Tarihi:

Yenimahalle Belediyesi hangi partide Yenimahalle Belediye Başkanı kimdir 2019 Ankara Yenimahalle yerel seçim sonuçları…
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2024 14:09

Ankara Yenimahalle yerel seçim sonuçları, 2024 belediye seçimlerine kısa bir zaman kala vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Son yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi, AK Parti, Saadet, DP, BTP partileri Yenimahalle Belediye seçimlerinde aday çıkarmıştı. Ankara’nın orta nüfuslu ilçelerinden birisi olan Yenimahalle’de 2019 seçimlerinde toplam 480 bin 320 seçmen oy kullandı. Peki Yeni Mahalle Belediyesi hangi partide? Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı kimdir? İşte, Yenimahalle 2019 yerel seçim sonuçları…

Haberin Devamı

Yenimahalle ilçesinde yaşayan vatandaşlar, 2019 yerel seçimlerinde hangi partinin birinci parti olduğunu merak ediyor. Yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin Belediye başkanı adayı Fethi Yaşar olurken AK Parti’den ise Veysel Tiryaki aday göstermişti. 2019 yerel seçim sonuçlarına göre Yenimahalle’de ilçe belediye meclisi çoğunlu %50,01 ile Cumhuriyet Halk Partisi’nin oldu. Peki Yenimahalle hangi siyasi partide? İşte, 2019 Ankara Yenimahalle seçim sonuçları

ANKARA YENİMAHALLE HANGİ SİYASİ PARTİDE?

2019 yerel seçim sonuçlarında CHP %58,35 oy olarak birinci parti olmuştur. Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı ise Fethi Yaşar seçilmiştir.

YENİMAHALLE BELEDİYE BAŞKANI FETHİ YAŞAR KİMDİR?

Fethi Yaşar, eğitiminden sonra serbest ticarete başladı. Ailesi ile birlikte Yenimahalle ve Siteler ’de başladığı ticaret hayatına, ülkemiz ekonomisinin en önemli sektörleri olan tekstil ve turizm alanlarında yatırımlar yaparak devam etti. Şu an tam entegre döşemelik ve perdelik kumaş üreten Prestige Mensucat AŞ’ nin ve 4000 yatak kapasitesine sahip Yaşar Turizm A.Ş.’ nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığını yürütmektedir.

Haberin Devamı

Siyasete olan ilgisi çocukluğuna dayanır. Babası uzun yıllar Sandıklı’da CHP yöneticiliği yaptı. Fethi Yaşar ise 1966 yılında Yenimahalle Gençlik Kolları’na girdi. Sonraki yıllarda CHP’de Gençlik Kolları Başkanlığı, İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, İlçe Sekreterliği, 1990 sonrası SHP döneminde 3 dönem Kurultay Delegeliği yaptı.

CHP’nin yeniden açılmasının ardından üç dönem Yenimahalle İlçe Başkanlığı görevini yürüttü. 2000 yılının sonlarında İlçe Başkanlığı görevini kendi isteği doğrultusunda dönemin genel başkanı ve genel sekreterine danışarak bıraktı.

Fethi Yaşar, 2004-2009 yılları arasında Yenimahalle ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği görevlerinde bulundu. Ayrıca Kurultay delegesidir. 2009 - 2014 - 2019 Yılları Mahalli İdareler Seçim’inde Yenimahalle’den CHP adayı olarak katıldığı seçimleri kazanarak Yenimahalle Belediye Başkanı olarak seçildi.

Ankara Yenimahalle seçim sonuçları 2024

Haberin Devamı

Ankara Seçim Sonuçları 2024

Seçim Sonuçları 2024

Seçim Sonuçları