Engin Dinç kimdir, kaç yaşında ve nereli? Yeni Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç oldu!

Güncelleme Tarihi:

Engin Dinç kimdir, kaç yaşında ve nereli Yeni Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2023 15:47

Engin Dinç Yeni Ankara İl Emniyet Müdürü olarak atandı. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile yeni Emniyet Genel Müdürlüğü’ne atamalar yapıldı. Yayımlanan karar doğrultusunda 52 ilin İl Emniyet Müdürü de değişti. Yeni Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? soruları da gündemi yakından takip eden kişiler tarafından araştırılmaya başlandı. İşte Yeni Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç hayatı ve biyografisi!

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan Atama kararına göre Yeni Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç oldu. Toplam 83 Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin görev değişikliğini içeren karar doğrultusunda 52 ilin İl Emniyet Müdürü de değişti. Engin Dinç hayatı ve biyografisi de Ankara’da yaşayan vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı.

ENGİN DİNÇ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

Engin Dinç 1966 yılında Rize Kalkandere’de dünyaya gelmiştir. Aslen Erzurumlu olan Engin Dinç ilköğrenimini Ankara da tamamladıktan sonra 1981 yılında Polis Kolejini kazanıp, 1989 yılında Polis Akademisinden mezun olarak Komiser Yardımcısı rütbesiyle göreve başlamıştır.

Engin Dinç, 1989 yılında İstihbarat Dairesi Başkanlığı’na atanmış, sırasıyla Mardin, Trabzon, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüklerinde İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yapmıştır. Mesleği ile ilgili olarak birçok kurs ve seminere katılmıştır.

Haberin Devamı

Çeşitli dönemlerde ABD, Bosna ve Kosova da görevlerde bulunmuştur. Aynı zamanda Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olup, lisansüstü eğitimini Kamu Hukuku alanında tamamlamıştır. 3 Mayıs 2013 tarihinde İstihbarat Daire Başkanı, 25 Ekim 2016 tarihinde Eskişehir Emniyet Müdürü ve 07.07.2021 tarihinde yayınlanan kararname ile Konya Emniyet Müdürü olarak atanmıştır. Dinç, 2 Ağustos 2023 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanı Atama kararına göre Ankara İl Emniyet Müdürü olarak atanmıştır. Evli ve üç çocuk babası olup, ileri düzeyde İngilizce bilmektedir.