Yedek subay adayı ve yedek astsubay adayı ne demek?

Güncelleme Tarihi:

Yedek subay adayı ve yedek astsubay adayı ne demek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2023 12:31

Yedek subay ve yedek astsubay adayı ifadesi, Milli Savunma Bakanlığı tarafından kullanılmakta olan ifadeler arasında yer almaktadır. Peki, yedek subay adayı ve yedek astsubay adayı ne demek? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Yedek subay ve astsubay adayı ifadeleri, Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklığa kavuşturuldu. Yedek subay ya da astsubay niteliğine sahip olan vatandaşları tanımlayan bakanlık detayları şu şekilde aktarıyor;

Yedek subay aday adayı: Dört yıl ve daha fazla süreli yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar ile yetkili makamlarca dengi olduğu kabul edilen yurt dışı öğrenim kurumu mezunu olan yükümlülerdir.

Yedek subay adayı: Yapılan seçim ve sınıflandırma sonucu yedek subay statüsüne ayrılanlardan, asteğmen nasbedilinceye kadar geçen dönemde bulunan yükümlülerdir.

Yedek astsubay aday adayı: İki veya üç yıl süreli yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar ve bunların yetkili makamlarca dengi olduğu kabul edilen yurt dışı öğrenim kurumu mezunları ile dört yıl ve daha fazla süreli yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar ve bunların yetkili makamlarca dengi olduğu kabul edilen yurt dışı öğrenim kurumu mezunlarından istekli olan yükümlülerdir.

Haberin Devamı

Yedek astsubay adayı: Yapılan seçim ve sınıflandırma sonucu yedek astsubay statüsüne ayrılanlardan, astsubay astçavuş nasbedilinceye kadar geçen dönemde bulunan yükümlülerdir.