Yaşar Koçak kimdir? Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak kaç yaşında? İşte, biyografisi

Güncelleme Tarihi:

Yaşar Koçak kimdir Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak kaç yaşında İşte, biyografisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2024 01:26

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü görevine Yaşar Koçak atandı. Yaşar Koçak daha önce Adana İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapıyordu. Yeni görevlendirmeler sonrasında Yaşar Koçak’ın biyografisi, hayatı ve aldığı eğitim merak ediliyor. Yaşar Koçak, ilk ve orta öğrenimini Çorum’da tamamlamış ve 1999 yılında Gazi Üniversitesi’nden mezun olmuştur. Milli Eğitim Bakanlığının merkez ve taşra teşkilatlarında çeşitli görevlerde bulunmuştur. Peki Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak kimdir? İşte, biyografisi…

Haberin Devamı

Ankara Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak’ın hayatı merak ediliyor. Resmi Gazete atama kararlarının ardından eski Adana İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, Ankara’ya atandı. Yaşar Koçak, öğretmen, müdür yardımcısı, okul müdürü, şube müdürü, il millî eğitim müdürü, daire başkanı ve genel müdür olarak görev aldı. Eğitim Yönetimi Denetimi Ana Bilim Dalında, doktora eğitimine devam etmektedir. Peki Yaşar Koçak kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli? İşte, hayatı…

YAŞAR KOÇAK KİMDİR?

20 Mart 1966 tarihinde Çorum´un Mecitözü ilçesinde doğan Yaşar KOÇAK, ilk ve orta öğrenimini Çorum’da tamamlamıştır. 1999 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Yönetimi Ana Bilim Dalından mezun olmuştur. 2001 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitim Yönetimi ve Denetimi Ana Bilim Dalı’nda, “İlköğretim Okullarında Öğretmen Motivasyonu (Keçiören İlçesi Örneği)” tezi ile yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Hâlen Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Eğitim Yönetimi Denetimi Ana Bilim Dalında, “Eğitim Yöneticilerinin Erteleme Eğilimlerinin Nedenleri ve Erteleme Davranışına Etki Eden Faktörlerin Analizi” başlıklı tez çalışması ile doktora öğrenimine devam etmektedir.

Haberin Devamı

Meslek hayatına 1986 yılında Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde öğretmen olarak başlayan KOÇAK, bu yıldan itibaren Millî Eğitim Bakanlığının merkez ve taşra teşkilatlarında öğretmen, müdür yardımcısı, okul müdürü, şube müdürü, il millî eğitim müdürü, daire başkanı ve genel müdür olarak görev yapmıştır.

Millî Eğitim Bakanlığımızın açtığı birçok hizmet içi eğitim faaliyetinde yönetici ve eğitici olarak görev yapan KOÇAK, Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce yürütülen ulusal ve uluslararası projelerde koordinatörlük yapmıştır. Çeşitli gazete ve dergilerde eğitime dair yazıları bulunmaktadır. Ekim 2021’den itibaren Adana İl Millî Eğitim Müdürlüğü görevini yürütmekte iken 9 Ağustos 2023 tarihi itibariyle Ankara İl Millî Eğitim Müdürü olarak görevine başlamıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.