Yalova Belediyesi hangi partide? Merkez Yalova Belediye Başkanı kimdir? 2019 Yalova yerel seçim sonuçları...

Güncelleme Tarihi:

Yalova Belediyesi hangi partide Merkez Yalova Belediye Başkanı kimdir 2019 Yalova yerel seçim sonuçları...
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2024 11:39

Yalova Belediyesi hangi parti? sorusu seçimler öncesi merak ediliyor. 2024 yerel seçimlerinin 31 Mart tarihinde yapılması yapılması planlanıyor. 2019 Yalova yerel seçim sonuçları da bu sebeple araştırılıyor. Peki, Merkez Yalova Belediyesi hangi partide? Yalova Belediye Başkanı kimdir?

Haberin Devamı

2024 yerel seçimleri yaklaşıyor. 31 Mart 2024 Yerel seçimleri öncesi 2019’da yapılan seçim sonuçları merak ediliyor. Merkez Yalova Belediyesi hangi partide? sorusu da bu nedenle araştırılıyor. Peki, 2019 Yalova Belediye Başkanı kim seçildi? İşte Yalova yerel seçim sonuçları 2019

YALOVA (MERKEZ) BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

2019 yerel seçimlerinde Yalova için 65.048 oy kullanıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Başkan adayı Vefa Salman %45.9 oy alarak belediye seçimlerini kazandı. 

İçişleri Bakanlığı tarafından Yalova Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Vefa Salman'ın milletvekili aday adaylığı için istifası sonrası yapılan meclis seçiminde Mustafa Tutuk başkan seçildi. 

YALOVA (MERKEZ) BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA TUTUK KİMDİR?

1973 Yılında Yalova'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Yalova’da bitirdi. Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun olduktan sonra ikinci üniversite olarak İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.

Haberin Devamı

Tutuk, Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurtlar sahibi ve İşletmecisidir.

3 Dönem AK Parti Yalova Merkez İlçe Başkanlığında çeşitli kademelerde görev aldı. Daha sonra 2 dönem İl Yönetimde Halkla İlişkiler ve Mali İşler Başkanlığı görevini yaptı 2019 Mali İdareler seçiminde Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis üyesi olarak seçildi .Tutuk Evli ve 3 çocuk babasıdır.