Uğur Uzunel kimdir, nereli, kaç yaşında? Uğur Uzunel hangi dizilerde ve filmlerde oynadı?

Güncelleme Tarihi:

Uğur Uzunel kimdir, nereli, kaç yaşında Uğur Uzunel hangi dizilerde ve filmlerde oynadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2023 09:22

Uğur Uzunel kariyeri ve hayatı ile araştırılan isim olmaya devam ediyor. Ekran başındaki pek çok izleyicinin yakından tanıdığı Uğur Uzunel, kariyeri ve hayatı ile araştırılan isimler arasında yer alıyor. Peki, Uğur Uzunel kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Uğur Uzunel,  12 Kasım 1988 tarihinde İzmir'de dünyaya geldi. Lise öğreniminin sonuna kadar Bornova'da yaşadı. İlkokul 2.sınıftan beri tiyatronun içinde yer aldı. 1997 yılında Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda kursiyer olarak çalışmalarına başladı. Daha sonra Hayrettin Filiz yönetimindeki Bilimsel Tiyatro Atölyesi'nde çalışmaya başladı. Birçok oyunda oyuncu olarak görev aldıktan sonra yönetmen yardımcılığı ve yönetmenlik yaptı.

TİYATRO VE SİNEMA PROJELERİNDE YER ALDI

2008 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Oyunculuk Anasanat Dalı'nda öğrenci olmaya hak kazandı. Okulun deneme topluluğunda kısa ve uzun pek çok oyunda ve tez çalışmalarında görev aldı. Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda kadrolu çalışan olarak işe başladıktan sonra BBŞT oyunlarında yeniden görev almaya başladı. Pek çok kısa Film çalışmasından sonra Kumdan Kale, Ferah Feza, El Yazısı ve Evdeki Yabancılar adlı uzun metraj sinema filmlerinde oynadı. İlk başrol deneyimi Ferah Feza filmi Malatya ve Fibresci Film Festivalleri'nden En İyi Film ödülüyle döndü.

Haberin Devamı

TELEVİZYON KARİYERİNE BAŞLADI

Ağır Roman Yeni Dünya adlı televizyon dizisinde ana kadroda rol aldı. Kendi kurdukları İntakt adlı gruplarıyla İstanbul'da Penetratör adlı bir oyunda oynadı. Stutgart'ta Türk Oyunları Festivaline giden oyun En İyi Oyun ödülünü aldı. Uğur Uzunel aynı oyunla bazı eleştirmenler tarafından İstanbul'un en iyi performansları arasında gösterildi. Oyuncu, Masumlar Apartmanı'ndaki rolüyle de adından söz ettirdi. Uğur Uzunel, çeşitli gruplarda ve tiyatro 4'te çalışmalarına devam etmektedir.