Tuğrul Türkeş Kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Tuğrul Türkeş Kimdir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2015 15:48

Geçici hükümette bakanlık yapan Tuğrul Türkeş yeni kabinede başbakan yardımcılığına atandı. Peki Tuğrul Türkeş kimdir?

Haberin Devamı

Türk siyaset tarihinin en önemli aktörlerinden olan Alparslan Türkeş'in oğlu olan Tuğrul Türkeş başbakan yardımcılığına getirildi. Peki Tuğrul Türkeş kimdir?

TUĞRUL TÜRKEŞ KİMDİR?

Tuğrul Türkeş, gerçek adı Yıldırım Tuğrul Türkeş'tir. 1 Aralık 1954'te İstanbul'da doğdu. Babasının adı Alparslan, annesinin adı Muzaffer Şükriye'dir.

Gazetecilik geçmişi var

İktisatçı ve İş Adamı; Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümünü bitirdi.
Ticaret Bakanlığında Basın Danışmanlığı, Ortadoğu gazetesinde Yönetim Kurulu Başkanlığı, Akşam ve Son Havadis gazeteleri ile Yeni Harman haftalık dergisinde köşe yazarlığı yaptı. PETKİM AŞ ve TC Kalkınma Bankasında Yönetim Kurulu Üyeliği, Ataköy Otelcilik AŞ'de Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Medikal, sigortacılık ve uydudan görüntüleme konuları ile faaliyet gösteren çeşitli şirketlerde yönetici ve ortaklık yaptı. Aydınlık Türkiye Partisi Kurucu Üyeliği ve Genel Başkanlığı görevini üstlendi.

Haberin Devamı

23. Dönemde Ankara Milletvekili seçildi. 23. Dönemde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyeliği yaptı. 24. Dönemde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyeliği görevine yeniden seçildi.