Transkript nedir? Transkript belgesi nasıl alınır?

Güncelleme Tarihi:

Transkript nedir Transkript belgesi nasıl alınır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2022 13:35

Transkriptin ne olduğu ve nasıl alındığı merak ediliyor. Üniversite eğitimi alan öğrencilerin sıklıkla ifade ettiği transkript, öğrencinin kayıt ve eğitim bilgileriyle ilgili detaylara ulaşılmasına yardımcı oluyor. Peki Transkript nedir? Transkript belgesi nasıl alınır? İşte detaylar...

Haberin Devamı

Transkript belgesi askerlik erteleme ve tecil işlemleri, yüksek lisans ve staj başvuruları ile burs başvuru işleri ve daha pek çok başvuru işleminde talep edilebiliyor.

Ders içeriği ve transkriptin başka kurum ve kuruluşlarca kullanılması için, eğitim alınan üniversitenin yetkili organları tarafından mühür/imza ile onaylanması gerekmektedir. Aksi takdirde herhangi bir resmi belge niteliği taşımaz.

TRANSKRİPT NEDİR?

Transkript, öğrencinin kayıt bilgilerini, yarı yıllara göre alınmış ve alınmakta (Süren) olan derslerini, bu derslerdeki başarı durumunu (Harf notunu ve not sistemi açıklamasını), o ana kadar alınmış ve alınmakta (Süren) her bir dersin ve derslerin toplam AKTS bilgilerini, not ortalamalarını (DANO ve GANO), gerçekleştirilmiş ise staj bilgilerini içeren belgedir.

Haberin Devamı

TRANSKRİPT BELGESİ NASIL ALINIR?

Öğrenciler veya üniversite mezunları transkript belgelerini üniversitelerinin Öğrenci İşleri bölümü, Fakültelerden veya Enstitülerden talep edilebiliyor.

Ayrıca bu belge e-Devlet üzerinden daha hızlı ve kısa sürede alınabiliyor. Bunun için YÖK’ün e-Devlet kapısı üzerindeki alana giriş yaparak “Transkript Belgesi Sorgulama” kısmından kolayca ve hızlı bir şekilde temin edilebilir.