TEOG puanı nasıl hesaplanır? | TEOG cevap anahtarı

Güncelleme Tarihi:

TEOG puanı nasıl hesaplanır | TEOG cevap anahtarı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2015 10:03

TEOG sınavlarının tamamlanmasının ardından öğrenciler sınav sonuçlarını merak ediyor. Sınav puanı nasıl hesaplanır? TEOG soru ve cevapları açıklandı mı?

Haberin Devamı

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin gireceği merkezi ortak sınavlara 1 milyon 174 bin 427 öğrenci katıldı. Öğrenciler, yurt içinde 970 merkezde, 16 bin 237 okulda, 91 bin 349 salonda, yurt dışında ise 7 ülkede, 14 merkezde, 22 okulda sınava katıldı.

TEOG sınavlarının bugün itibariyle tamamlanmasının ardından öğrenciler sınav sonuçlarını merak etmeye başladılar. 

TEOG sonuçlarınızı e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile öğrenebilirsiniz.

E OKUL GİRİŞ EKRANI 

E OKUL VBS GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E Okul VBS’ ye giriş yapabilmek için; öğrencinin T.C kimlik numarası, okul tarafından belirlenen okul numarasına ihtiyaç vardır. Girişte bulunan bilgileri doldurmanız halinde önünüze yalnızca size ait olan bilgilerin sorulduğu güvenlik sayfasına geleceksiniz. Burada rastgele çıkan öğrenciye ait kimlik bilgilerini ve öğrencinin fotoğrafını seçmeniz gerekmektedir.

Haberin Devamı

TEOG PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Öğrencinin Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil dersleri için girdiği sınavlardan yapmış olduğu doğru sayıları toplam geçerli soru sayısına bölünerek 100 ile çarpılır. Her sınavın puanı ayrı ayrı hesaplanır. Daha sonra bu puanlar ağırlıklandırılarak toplanır ve AOSP puanı hesaplanır.

TEOG puanı nasıl hesaplanır | TEOG cevap anahtarı


AĞIRLIKLANDIRILMIŞ ORTAK SINAV PUANI (AOSP) NEDİR?

1. ve 2. dönem yapılan ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında; türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için dört, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ve din kültürü ve ahlâk bilgisi için iki katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Bu puanlar toplanarak her öğrenci için 700 tam puan üzerinden AOSP hesaplanacaktır.

ORTAK SINAV PUANI NEREDE KULLANILIR?

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamasında; öğrencilerin; 6. 7. ve 8. sınıf yılsonu başarı puanları ile 8. sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacak, elde edilen toplam ikiye bölünerek merkezî sistemle öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan hesaplamasında kullanılacaktır. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

ORTAK SINAVLARDA YAPILAN YANLIŞLAR NET SAYISINA ETKİ EDER Mİ?

Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak, değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.