Tasdikname E-Devlet'ten alınır mı? E-Devlet tasdikname sorgulama ekranı

Güncelleme Tarihi:

Tasdikname E-Devletten alınır mı E-Devlet tasdikname sorgulama ekranı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2022 16:44

Tasdikname E-Devlet üzerinden nasıl alınır sorusu merak uyandırıyor. Tasdikname okuldan uzaklaştırılma durumunda öğrencilere verilen bir belgedir. Tasdikname ile farklı bir okulda eğitim hayatınıza devam edebilirsiniz. Peki, Tasdikname E-Devlet'ten alınır mı? İşte, E-Devlet tasdikname sorgulama ekranı

Haberin Devamı

Tasdikname, okul yönetimi tarafından disiplin suçu işleyen ya da 2 yıl arka arkaya devamsızlıktan kalan öğrencilere verilir. Tasdikname alan öğrenciler okuldan uzaklaştırılır ve aynı kurumda eğitimine devam edemez. Eğer isterse tasdiknamesi ile farklı bir eğitim kurumuna giderek kayıt yaptırabilir. Tasdiknamenin ne olduğunu ve diploma ile arasındaki farkların merak edilen tüm detayları.

Tasdikname Nedir ve Nasıl Alınır?

Tasdikname genelde öğrencilere okulu bırakmaları, okuldan atılmaları ya da okulu terk etme durumlarında verilen bir belgedir. Tasdikname öğrencilere okul yönetimi tarafından verilir ve hangi derslerin alındığını da gösterir. Tasdikname almak isterseniz eğitim gördüğünüz eğitim kurumuna başvuru yapmanız gerekir. Kuruma giderek tasdikname istediğinizi söylerseniz kolay bir işlem olduğu için gün içinde size belgenizi verirler. Eğer 18 yaşından küçükseniz bu başvurunuz kabul edilmez ve tarafınıza tasdikname belgeniz verilmez. Bu nedenle eğer 18 yaşından küçükseniz veliniz ile eğitim gördüğünüz kuruma gitmeniz ve tasdikname talep etmeniz gerekir.

Haberin Devamı

Tasdikname alan öğrencilerin okula geri dönmeleri için bazı şartlar bulunmaktadır. Genelde devamsızlık durumunda verildiği için bunun silinmesi ya da geri döndürülmesi mümkün olmayabilir. Tasdikname asıl olarak kayıt sildirme anlamına geldiği için öğrenciler iki sene arka arkaya sınıfta kaldıklarında ya da devamsızlık, disiplin suçu gibi durumlarda verilir. Tasdikname alan öğrenciler aynı okula geri dönemez fakat farklı bir eğitim kurumunda eğitimine devam edebilir.

TASDİKNAME SORGULAMA EKRANI

Tasdikname Diploma Yerine Geçer mi?

Tasdikname ile diploma birbirine sıklıkla karıştırılan iki belgedir. Tasdikname okulunu başarılı bir şekilde tamamlayamayan öğrencilere verilirken diploma başarılı olan öğrencilere verilir. Okuldan atılan öğrencilere tasdikname, okuldan mezun olan öğrencilere ise diploma verilir. Bu nedenle tasdikname ile diploma birbirinin tam tersi durumlarda öğrencilere verilen belge olarak karşımıza çıkar. İki belgenin de mutlaka öğrenciler tarafından dikkatlice saklanması gerekir. Fakat kaybolması durumunda tekrar alınmış olan eğitim kurumundan talep edilebilir.

Haberin Devamı

Tasdikname Alan Öğrenci Okula Geri Dönebilir mi?

Bazı kurallar çerçevesinde tasdikname alan öğrencinin okula geri dönmesi mümkün olabilir. Öğrencilerin tasdikname alması için en büyük sebep devamsızlıktır. Devamsızlık yapan öğrenciler takibini yapmazlarsa devamsızlıktan sınıfta kalabilir. Bu nedenle de iki yıl arka arkaya devamsızlıktan kalan öğrencilere okul tarafından tasdikname belgesi verilir.

Sınıfta kalan, kayıt sildiren ya da disiplin suçu işleyen öğrencilere okul yönetimi tarafından tasdikname verilir. Tasdikname alan öğrenciler tasdikname aldıkları okula geri dönemez ve aynı okulda eğitim hayatına devam edemez. Fakat farklı bir okula giderek kayıt yaptırabilir ve eğitim hayatına farklı bir eğitim kurumunda devam edebilir.

Haberin Devamı

E-Devlet Üzerinden Tasdikname Alınır mı?

Tasdikname diploma gibi yalnızca eğitim kurumundaki yönetim tarafından öğrenciye verilebilecek olan bir belgedir. Bu nedenle tasdiknamenin alan öğrenci tarafından mutlaka saklanması gerekir. Çünkü farklı bir eğitim kurumuna gidilmesi halinde bu okula da tasdiknameyi göstermek gerekmektedir. Tasdiknameyi e-devlet üzerinden almanız mümkün değildir. Eğer belgenizi kaybeder ya da bulamazsanız veren kuruma giderek yenisini talep edebilirsiniz.

Tasdikname Ne İşe Yarar?

Okul ile olan bağın gösterildiği bir belge değildir. Tasdikname öğrencilere okul ile ilişiklerinin kesildiği zaman verilen bir belgedir. Eğer iki sene art arda devamsızlıktan kalırsanız ya da disiplin suçu alarak okuldan uzaklaştırılırsanız tarafınıza tasdikname verir. Bu tasdikname ile farklı bir okula giderek eğitiminize devam edebilirsiniz. Tasdiknameyi yeni okulunuza verdiğinizde görmüş olduğunuz derslerden muaf olmanızı sağlar. Bu sayede almış olduğunuz dersleri yeni okulunuzda almazsınız ve otomatik olarak bu derslerde başarılı kabul edilirsiniz.