Takdir alana para veriliyor mu, para yardımı var mı? Takdir ve teşekkür belgesi alan öğrencilere teşekkür alanlara devlet desteği sağlanacak mı? Başarı Teşvik Programı detayı!

Güncelleme Tarihi:

Takdir alana para veriliyor mu, para yardımı var mı Takdir ve teşekkür belgesi alan öğrencilere teşekkür alanlara devlet desteği sağlanacak mı Başarı Teşvik Programı detayı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2024 11:33

Takdir teşekkür alana para veriliyor mu sorusu karne gününe kısa bir süre kala merak ediliyor. Başarı Teşvik Programı ile dereceye giren ilk ve orta öğretim öğrencilerine geçtiğimiz sene 5 bin TL destek sağlanmasının ardından, bu yıl da Takdir teşekkür alanlara para yardımı yapılacak mı? gündeme geldi. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 19 milyon öğrenci 19 Ocak Cuma günü karnelerini alacak. İlk dönem karne not ortalamalarına göre başarılı olup takdir ve teşekkür belgeleri alanlara destek desteği verilmesine yönelik beklentiler arttı. 2023 yılında Başarı Teşvik Programı'nı duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, derece yapan öğrencilere asgari ücretin %60 oranında destek sağlanacağını söylemişti. Peki, bu sene takdir ve teşekkür belgesi alan öğrencilere para yardımı yapılacak mı? İşte, Başarı Teşvik Programı hakkında ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

Takdir teşekkür alanlara devlet desteği yapılacak mı, sorusu öğrenciler ve velilerin gündeminde yer almaya devam ediyor. Milyonlarca öğrenci 19 Ocak Cuma günü karnelerini almaya hazırlanırken, geçen sene olduğu gibi bu yıl da derece yapan ilk ve orta öğretim öğrencilerine destek sağlanıp sağlanmayacağı gündeme geldi. Geçen yıl devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilere net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerine ise net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği sağlandı. Ancak bu sene için Başarı Teşvik Programı ile ilgili bir açıklama gelmedi. İşte, o konular hakkında detaylar.

TAKDİR TEŞEKKÜR ALANLARA DESTEK VERİLECEK Mİ?

2023 yılı eğitim öğretim dönemi ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başarı Teşvik Programını açıklamıştı. Erdoğan yaptığı açıklamada, "Devlet okullarında okuyan ve dereceye giren ilk ve orta öğretim öğrencilerine asgari ücretin %60 orana varan tutarda destek vereceğiz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yükseköğrenim öğrencilerimizin kredi burs miktarını lisans öğrencilerinde 850 liradan 1250 liraya, yüksek lisans için 2500 liraya. Doktora öğrencileri için 2550 liradan 3750 liraya çıkartıyoruz" demişti.

Haberin Devamı

Ancak bu sene için herhangi bir resmi açıklama bulunmuyor. Konuya yönelik açıklamalar geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz.