Takdir teşekkür alanlara devlet desteği verilecek mi? Başvuru nasıl yapılır? 5 bin TL civarında destek açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Takdir teşekkür alanlara devlet desteği verilecek mi Başvuru nasıl yapılır 5 bin TL civarında destek açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2023 01:29

Takdir teşekkür alanlara devlet desteği hususu gündemde yer almaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Devlet okullarında okuyan ve dereceye giren ilk ve orta öğretim öğrencilerine asgari ücretin %60 orana varan tutarda destek vereceğiz" açıklamalarının ardından takdir teşekkür alan öğrenciler, başvuru sürecine dair detayları araştırmaya başladı. Peki, takdir teşekkür alanlar destekten yararlanabilecek mi? İşte, o detaylar

Haberin Devamı

Takdir teşekkür alanlara devlet desteği konusunda araştırmalar devam ediyor. Aralık ayında gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası, öğrencilere verilecek "Başarı Teşvik Programı" ve yükseköğrenim kredilerine ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı detaylara değindi. 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİYE 5 BİN TL CİVARI DESTEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan dereceye giren öğrenciler için açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devlet okullarında okuyan ve dereceye giren ilk ve orta öğretim öğrencilerine asgari ücretin %60 orana varan tutarda destek vereceğiz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yükseköğrenim öğrencilerimizin kredi burs miktarını lisans öğrencilerinde 850 liradan 1250 liraya, yüksek lisans için 2500 liraya. Doktora öğrencileri için 2550 liradan 3750 liraya çıkartıyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

TAKDİR TEŞEKKÜR ALANLARA DEVLET DESTEĞİ ANLAMINA MI GELİYOR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamaların akabinde bu durum, takdir teşekkür alan öğrencileri de kapsayıp kapsamadığı ile merak konusu oldu. Ancak konuyla ilgili herhangi bir netlik bulunmuyor.

Konunun detayları açıklandığı an haberimizde yer verilecektir.