Sonsuzluk iÅŸareti klavye ve telefonda nasıl yapılır? Sonsuzluk emojisi ve iÅŸareti kopyalama yöntemi

Güncelleme Tarihi:

Sonsuzluk işareti klavye ve telefonda nasıl yapılır Sonsuzluk emojisi ve işareti kopyalama yöntemi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2023 09:58

Sonsuzluk işareti, 8 rakamının yatay konumlanması ile benzerlik göstermektedir. Ölümsüzlük, sonsuzluk, süreklilik gibi bir anlam ifade eden sonsuzluk işareti, (∞) şeklinde yazılmaktadır. Peki, Sonsuzluk işareti klavye ve telefonda nasıl yapılır? İşte, sonsuzluk emojisi ve işareti kopyalama yöntemi

Haberin Devamı

Ortak bir anlam ile beraber sonsuzluk simgesi dünya çapında kullanılan bir semboldür. Bu sembol aynı zamanda bilgisayar üzerinden belli klavye tuşlarını kullanmak sureti ile ele alınabilmektedir. Diğer taraftan paylaşımlarda yer vermek isteyen sosyal medya kullanıcıları da bu işareti kopyala yapıştır yöntemi ile metinlerinde kullanabilmektedir. Peki, sonsuzluk işareti klavye ve telefonda nasıl yapılır? İşte, o detaylar

 

SONSUZLUK Ä°ÅžARETÄ° NEDÄ°R?Â

Sonu olmayan ya da ebediyen anlamına gelen matematik simgesine sonsuzluk işareti denir. Genel olarak 8 sayısının yan yatmış hali şeklinde ele alınmakta. Ayrıca hem matematik hem de fizikte kullanılan soyut bir kavram olarak da ifade edilebilir. Herhangi bir durum ya da olayın sonsuzluğunu anlatan ve her daim süreceğini gösteren bir semboldür. 

Haberin Devamı

SONSUZLUK Ä°ÅžARETÄ° NASIL YAPILIR?Â

Sonsuzluk sembolü yapmak oldukça kolaydır. Kısaca anlatmak gerekirse 8 sayısının yan yatmış biçimi olarak öne çıkar. Özellikle birçok matematik ya da fizik kavramı ile beraber herhangi bir sonsuzluk anlamını göstermek için değerlendirilir. Diğer yandan bilgisayar üzerinden çok yaygın bir şekilde kullanılan sabit bir sonsuzluk simgesi olduğunu söylemek mümkündür. 

SONSUZLUK Ä°ÅžARETÄ° KOPYALAMA

Sonsuzluk işaretini kopyalayabilirsiniz: ∞

Sonsuzluk emojisini kopyalayabilirsiniz: ♾

BÄ°LGÄ°SAYAR KLAVYESÄ° Ä°LE SONSUZLUK Ä°ÅžARETÄ° YAPIMI VE KOPYALAMA (WÄ°NDOWS 10, 8, 7 VE MAC)Â

Bilgisayar klavyesi üzerinden gerekli tuşlara basmak suretiyle sonsuzluk işaretini ekranda belirtmek mümkün. Tabii otomatik olarak tek tuş üzerinden de bilgisayarın farklı bölümlerinde yer alır. Ancak kısa yol olarak klavye üzerinden yapmak için sırası ile bazı tuşlara basmak gerekir. 

 - Öncelikle klavye üzerindeki space tuşunun solunda bulunan alt tuşuna basmak gerekir.

 - Word dosyasında Alt tuşuna basılı iken aynı zamanda 8, 7, 3 ve 4 uçlarına basmak gerekmektedir.

 - Daha sonra ortaya çıkan sonsuzluk işaretini kullanmak mümkündür.

Mac: "Option" (veya "Alt") tuşuna basılı tutarken "5" tuşuna basmanız gerekmektedir. Bu kombinasyonla sonsuzluk işaretini elde edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Linux: Linux sistemlerinde genellikle "Compose" tuşu kullanılır. "Compose" tuşuna basılı tutarken "=" tuşunu iki kez ardışık olarak basarak sonsuzluk işaretini yapabilirsiniz.

Telefonda:

  1. iOS (iPhone): iOS cihazlarda sonsuzluk işaretini klavyede doğrudan yapma seçeneği bulunmamaktadır. Ancak, "Simgeler ve Emoji" klavyesine geçerek "Matematiksel Simgeler" veya "Diğer Simgeler" kategorilerinde sonsuzluk işaretini bulabilirsiniz.

  2. Android: Android cihazlarda klavyenin marka ve modeline bağlı olarak farklılık gösterebilir. Genellikle klavyenin sembol veya özel karakterler bölümünde sonsuzluk işareti bulunmaktadır. Bu bölüme geçerek sonsuzluk işaretini seçebilirsiniz.

Eğer klavyenizde veya telefonda doğrudan sonsuzluk işareti yapma seçeneği bulunmuyorsa, kopyala-yapıştır yöntemini kullanabilirsiniz. İnternet tarayıcınızda "infinity symbol" veya "infinity sign" gibi ifadelerle arama yaparak sonsuzluk işaretini bulabilir, kopyalayarak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.