SİVAS SEÇİM SONUÇLARI 2023 HÜRRİYET'TE OLACAK | SİVAS MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 2023 kimler, hangi parti kaç milletvekili çıkarıyor? Son seçimde Sivas AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti oy oranları

Güncelleme Tarihi:

SİVAS SEÇİM SONUÇLARI 2023 HÜRRİYETTE OLACAK | SİVAS MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 2023 kimler, hangi parti kaç milletvekili çıkarıyor Son seçimde Sivas AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti oy oranları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2023 02:29

Sivas seçim sonuçları 2023 oy kullanma işlemlerinin tamamlanmasının ve sandıkların açılmasının ardından, hurriyet.com.tr'de olacak. Bugün toplamda 64 milyondan fazla seçmen vatandaşlık görevini yerine getirmek için sandık başına gitti. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti Sivas milletvekili adayları ve son seçimde alınan oy oranları araştırmaları hız kazandı. Peki, Sivas kaç milletvekili çıkarıyor? Sivas seçim sonuçları 2023 saat kaçta açıklanacak? İşte Sivas son seçim sonuçları ve milletvekili adayları...

Haberin Devamı

Bugün gerçekleştirilen seçimler kapsamında Sivas seçim sonuçları araştırılıyor. Sabah saat 08.00’de başlayan seçimler 17.00’de son bulurken seçim sonuçları da milyonlarca vatandaş tarafından takip ediliyor. Sivas seçim sonuçları 2023 yılı cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri çerçevesinde bölgede büyük öneme sahip. Yayın yasağı biter bitmez tüm sonuçlar “Hurriyet.com.tr”de paylaşılıyor. Peki, Sivas kaç milletvekili çıkarıyor? İşte Sivas seçim sonuçları 2023!

 

2023 SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Saat 02.29 itibarıyla...

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde il genelinde sandıkların tamamı açıldı. İşte Cumhurbaşkanı adaylarının aldıkları oy oranları:

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: %69.4

KEMAL KILIÇDAROĞLU: %24.25

Haberin Devamı

SİNAN OĞAN: %6.11

MUHARREM İNCE: %0.24

Milletvekili seçimlerinde ise sandıkların tamamı açılırken oluşan son durum şöyle:

Cumhur İttifakı %72.42
AK Parti %40.51
MHP %18.2
BBP %10.23
YRP %3.48

---

Millet İttifakı %23.54
CHP %16.19
İYİ Parti %7.35

MİLLETVEKİLİ DAĞIMI

Bu sonuçlara göre Sivas'da; AK Parti 3, MHP 1 ve CHP 1 milletvekili çıkardı.

SİVAS MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 2023 

Adalet ve Kalkınma Partisi

1 ABDULLAH GÜLER

2 HAKAN AKSU

3 RUKİYE TOY

4 RÜSTEM YÜCE

5 SERDAR ÖKSÜM

Cumhuriyet Halk Partisi

1 ULAŞ KARASU

2 SERDAR İNCE

3 SERVECAN KAYA

4 LÜTFİ GÖRKEM MARŞAN

5 BAHATTİN YAVUZ

Milliyetçi Hareket Partisi

1 AHMET ÖZYÜREK

2 İLKER İPEK

3 KENAN ÇARBOĞA

4 MURAT SEVİNÇ

5 BAHADIR GÖKMEN

İyi Parti

1 CELAL DAĞGEZ

2 AHMET BOZDOĞAN

3 SERAP BOZPOLAT AYAN

4 MERVE YILDIZ YARAY

5 TOLGA SAY

SON SEÇİMDE (2018) SİVAS KAÇ MİLLETVEKİLİ ÇIKARDI?

2018 yılında Türkiye'de yapılan genel seçimlerde, Sivas’ın 27. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri seçildi. Bu seçimlerde Sivas ilinden 5 milletvekili seçildi ve aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı seçimi de yapıldı.

SON SEÇİMDE (2018) SİVAS’TAN HANGİ MİLLETVEKİLLERİ ÇIKMIŞTI?

İSMET YILMAZ - ADALET VE KALKINMA PARTİSİ

MEHMET HABİB SOLUK - ADALET VE KALKINMA PARTİSİ

SEMİHA EKİNCİ - ADALET VE KALKINMA PARTİSİ

AHMET ÖZYÜREK - MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ

ULAŞ KARASU - CUMHURİYET HALK PARTİSİ

Haberin Devamı

HANGİ ZARFLAR GEÇERLİ?

Sandık kurulu mührü bulunmamasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu filigranı, amblemi ve ilçe seçim kurulu mührü bulunan zarflar ile üzerinde leke veya çizik bulunsa dahi bunun özel işaret koymak amacıyla yapıldığı kesin olarak anlaşılamayan zarflar geçerli sayılacak.

HANGİ ZARFLAR GEÇERSİZ?

YSK genelgesine göre de sandık kurulunca verilen biçim ve renkte olmayan, “Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu” filigranı olmayan kâğıttan imal edilmiş olan, Yüksek Seçim Kurulu amblemi olmayan, üzerinde ilçe seçim kurulu mührü bulunmayan, üzerinde sandık kurulu mührü bulunmayan, tamamı yırtılmış olan, üzerinde ilçe seçim kurulu ve sandık kurulu mührü dışında herhangi bir mühür, imza, yazı, parmak izi veya herhangi bir işaret bulunan zarflar da geçersiz sayılacak.